Andries Knevel mag twee uur per week werken

Geplaatst op Wed 11 Jan 2017 om 14:48

Andries Knevel is iets aan de beterende hand. Hij mag nu maximaal twee uur per week werken. Dat vertelde de EO-ster vandaag op Radio 1. Knevel herstelt van een ernstige longontsteking. “Het gaat heel langzaam beter. Ik ben nu zes weken thuis en stapje voor stapje gaat het beter met mij. Ik moet rusten, maar ook op zijn, want die longen moeten weer goed hun werk gaan doen. Ik mag van de bedrijfsarts twee uur in de week werken. Achter mijn bureau, maar geen publieke optredens.

Publieke optredens zouden ook niet kunnen, aldus Knevel. “Want dan kom ik continu adem tekort. Wel kan ik dan achter mijn computer zitten om een column te schrijven of zoiets. Zo ongeveer gaat het met me.”

Hij is door het oog van de naald gekropen. “De artsen zeggen dat ik zeer ernstig ziek ben geweest. Ik heb aan de beademing gelegen en ben een aantal dagen onder narcose geweest. Ik heb 23 dagen op de IC gelegen. Op 12 november – dat zal ik nooit meer vergeten – zei de internist zich grote zorgen te maken. Toen had ik een gevoel dat het heel ernstig was.”

Langzaam aan heeft Knevel weer zin om te werken. “Ik ben langzaam aan het nadenken over hoe ik mijn leven verder wil inrichten. Het is ook de vraag of ik volledig ga herstellen en hoe lang het herstelproces gaat duren. Er staat een halfjaar tot een jaar voor.”

“Nu gaat het bij mij deze week gelukkig snel, dus ik heb goede hoop. Ik hoop volgende maand 65 jaar te worden.

Foto: EO
7 Reacties op “Andries Knevel mag twee uur per week werken”


 1. Tim

  Mooi dat hij aan de beterende hand is!

 2. Voor De Vuist Weg

  Sterkte Andries !!!

 3. 123

  Ik geniet altijd van de vileine berichten op MC, maar dit soort berichten waardeer ik ook enorm. Wat fijn om zo af en toe dit soort positieve berichten te lezen, ik word daar gewoon blij van.
  En idd, ik sluit me aan bij de eerste reageerders: fijn dat hij aan de beterende hand is. :)

 4. Frank

  Veel beterschap gewenst Andries! Maak je niet meer zo druk over die vastzittende cursor van je laptop:)

 5. Marc E. Putto

  wat goed zeg, ik lees al vier positieve berichten op rij nu..

 6. Stefan

  Mooi!

 7. Marionet Claxon (stenotypiste)

  Ik werk al jaren twee uur per dag, maar dit komt omdat ik een miserabel minuscuul flutcontractje heb bij mijn huidige werkgever voor 0,25fte.
  Fijn weekend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.