Sunny Bergman teleurgesteld in Claudia de Breij

Geplaatst op wo 11 jan 2017 om 14:54

Sunny Bergman vindt het ongelooflijk dat De Telegraaf maandagavond werd verdedigd in uitgerekend De Wereld Draait Door, onder meer door Claudia de Breij. Dat zegt de linkse tv-maker in een reactie op Facebook. DWDD besprak de ‘asielplaag’-kop van De Telegraaf, omdat veel linkse mensen daar woest over zijn. Dolf Jansen zat aan tafel om er schande van te spreken en Marianne Zwagerman om ze te verdedigen. De Breij verraste door als VARA-personality de kant van Zwagerman te kiezen.

Nu is De Breij voor veel mensen geen gutmensch meer. En ook Bergman is teleurgesteld. “Dus terwijl iedereen de speech tegen Trump van Meryl Streep prijst (ook Claudia deed dat) hebben we hier een zogenaamde linkse omroep die een podium biedt om de grootste krant van Nederland te verdedigen die vluchtelingen consequent dehumaniseert.”

Het is bizar, vindt Bergman. “Let wel: mensen vergelijken met dieren (insecten) is een welbekende strategie die uiteindelijk kan leiden tot genocide.”

Men is tegenwoordig bang om als wegkijker neergezet te worden, stelt ze. “Iedereen aan de DWDD tafel was zo enorm bang beschuldigd te worden van ‘weg kijken’ of ‘de problemen niet te durven te benoemen’ of ‘de bezorgde burger niet serieus nemen’ dat niemand meer stellig durfde op te staan tegen demonisering en onrechtvaardigheid of zelfs niet meer kritisch durfde te vragen om hoeveel ‘criminele illegalen’ ofwel geilligaliseerde migranten het gaat en waar precies de aanklacht van criminaliteit op gebaseerd is.”

Het is hemeltergend: het genormaliseerde gebruik aan de talkshowtafel van het woord ‘tuig’ om groepen mensen te kwalificeren, het gegooi met angstdemagogiek en het gedraai van opiniemakers – De Breij twitterde later dat ze juist ook erg tegen dehumaniserende koppen is en ‘wie dat niet horen wil, jammer’. Als je wilt dat mensen iets horen moet je dat ook zeggen.

Lees ook: Claudia de Breij door de mangel na rechtse uitspraken (dinsdag)

Foto: VPRO
53 Reacties op “Sunny Bergman teleurgesteld in Claudia de Breij”


 1. BJK

  Sunny is boos, mooi zo. Ik ga Claudia steeds leuker vinden.

 2. Hou toch op

  Ik ben erg links en heb desondanks het gevoel dat Sunny Bergman aan een enge vorm van ultralinkse tunnelvisie lijdt.

 3. Coeli

  sunny de vrouw die een winkel binnenstapt en als ze een anders kleurige ziet hem verdenkt dat hij dom is of haar niet kan helpen!Dus het maar vraagt aan een blanke!Zwijgt dom wicht je deugd voor geen millimeter!!!!Je bent de grootste racist die er is!

 4. Walter

  Sunny (haar naam kan beter Grumpy zijn), Zwarte Piet komt pas in november weer! Nederland heeft weer genoeg Sunny/Grumpy Bergman gehad voor de komende maanden…

 5. Gonzo

  Vervelend mens en als je niet met haar op 1 lijn zit ben je persona non grata

 6. Bart Wijnen

  Zucht…. de nieuwe trend is om discussies via de media te voeren en vooral niet met elkaar in gesprek te gaan. Lekker makkelijk, maar niet bepaald constructief. En helaas mogen wij er allemaal deelgenoot van zijn.

 7. Anoniem

  Juffrouw Bergman beslist wel even wat iedereen moeten vinden. Nederlandse media kunt u ophouden met deze mevrouw aandacht geven?! Ik ben helemaal niet voor genocide (om in de Sunny termen te blijven) maar, ze mogen van mij een uitzondering maken voor deze mevrouw en Juffrouw Simons.

 8. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Lekker wijf, die Sunny. Ik zou het er wel op kunnen!

 9. Sylvia

  Gewoon dat lelijke koppie van je houden, dikke trol.

 10. Bas

  Kun je beter je pik in het accuzuur dopen, dan blijft er meer van over.

 11. Harry

  Is ze Joods die Sunny Bergman?

 12. Mark

  Je kunt als bn-er beter helemaal geen mening meer hebben.

 13. Anoniem

  @Mark Dat klopt. De mening van een bn’r is namelijk net zo relevant als van iemand hier of op Twitter en Facebook. Hij doet er namelijk niet toe. Dus gewoon mond houden!

 14. Anoniem

  Heil Wilders!

 15. Anoniem

  Weg met die linkse Sunny Bergman!

 16. Anoniem

  Vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen ook voor Sunny B. en haar tegenhanger(s) van 16;00.

 17. Ferry

  Harry, antwoord is ja!

 18. Ferry

  @Harry woensdag 11 januari 2017 om 15:40
  Harry, antwoord is ja!

 19. anoniem

  Is het tegenwoordig alleen maar links om geen voorstander van racisme, discriminatie en haatzaaien te zijn?

 20. Mike

  Wat is dit toch een draak van een mens. Afschuwelijk.

 21. Johnson

  BLAAAAGH, Sunny Bergman!

 22. Anoniem

  @16:04 Sunny Bergman is net als Sylvana, Anousa en Quincy een haatzaaier. Heeft niet te vrijheid van meningsuiting.

 23. basta

  Ben links maar vind Sunny Bergman vooral eng. Mevrouw leeft in haar eigen bubbeltje waar ze af en toe uitstapt om de anderen de les te lezen. Haar eigen waarheid is leidend en wie er ook maar iets anders over denkt of het nuanceert deugt al snel niet meer.

 24. Roger

  Nee, Sunny, mensen waren lange tijd bang om als racist of fascist te worden weggezet als ze links niet naar de mond praatten. Hopelijk komt daar nu verandering in.

 25. Roger

  @anoniem 16:25

  Volgens Sunny en haar soortgenoten wel. Als je het namelijk niet met hun eens bent, ben je namelijk een racist, fascist, enz.

 26. joop55

  @Roger

  Je hoeft het niet mensen eens te zijn, maar degene die vaak van zich laten horen zijn wel vaak PVV-racisten , altijd racistisch tov. Iedereen die een kleurtje heeft.

 27. fransw

  Sunny de vrouw die haar eigen vader te kakken zette op tv. Uiteraard met gebruik van subsidie geld opgebracht door werkend Nederland

 28. johan d

  “Iedereen prijst de speech van Meryl streep……”Mag ik dat zelf bepalen? Dank u!

  waar de aanklacht van criminaliteit op is gebaseerd? Op feiten misschien??

 29. Roger

  @joop55

  Zo, lekker bevooroordeeld ben jij. Net als Sunny en consorten. Die zijn trouwens ook nog hartstikke racistisch.

 30. Anoniem

  Moeten jullie een op haar FB pagina kijken. Daar wil ze laten zien dat heel erg deugd. Eigenlijk is het gewoon haatzaaien. Ze reageert alleen op mensen die het met haar eens zijn. Leef volledig in haar eigen gedachtes en staat helemaal niet open voor andere meningen. En dat staat dan voor zogenaamde vrijheid van meningsuitingTV zenders, omroepen en andere media zouden eigenlijk gewoon geen aandacht meer aan deze mevrouw moeten geven.

 31. Bo

  In woII wisten ze wel raak met dat soort lui.

 32. Anoniem

  Bo, leer Nederlands, Syriër!

 33. BBcee

  stoere praat Bo

  weinig kennis kennelijk over deze periode dat je dit zegt

 34. Anoniem

  Zure schol, die Sunny. Doet haar voornaam echt eer aan, zonnig type.

 35. BRAM

  Bo, verdiep je in de geschiedenis, Pool!

 36. Sjifra

  Ik lees veel antisemitische reacties.
  Te walgelijk voor woorden anno 2017.

 37. Sjifra

  @Bo woensdag 11 januari 2017 om 23:57
  Lekker vanuit je zolderkamertje mensen met een andere mening zwart maken. Vuile antisemiet!

 38. Bo

  Hou jij ff gauw je klep en zoek een baan.

 39. Anoniem

  @Sjifra Ik ben het er absoluut niet mee eens hoor maar, mevrouw Bergman profileert zich wel echt op een dusdanige manier dat ze er ook wel een beetje om vraagt. Het is allemaal een richtingsverkeerd wat Bergman doet. Als je het niet direct met haar eens bent en dan ben je maar gelijk een racist en verder praat ze dan gewoon niet met je. Behalve als je een bekende Nederlander bent. Ze voert niet eerlijk het debat. Ze lokt reacties uit waar ze niet op reageerd maar waarop ze achteraf alleen maar zeg: zie je wel! Ook een vorm van haatzaaien. Een vorm die misschien nog wel gevaarlijker is dan de reacties die er op komen. Ik zeg media geef deze vrouw geen aandacht meer!

 40. Anoniem

  Wat een gejank. Ook die Sunny is al te dom om door een krantenkop heen te kijken.

 41. Anoniem

  Ja Sunny haar doos is verzuurd.

 42. Anoniem

  De policorplaag woekert nog steeds

 43. Anoniem

  EN DIE KLOTE MANAGERS ZIJN OOK EEN PLAAG

 44. Sven L.

  Het gros van de doorsnee Nederlander is dit soort meningen meer dan zat. En het mooie is; die hoor je niet in dit ‘racisme debat’ hoor, die hoor je pas in het stemhokje.

 45. Anoniem

  Zo kennen we subsidieslurpende linksmens Sunny B. weer: wie niet voor me is, is tegen me. Wat zou het toch lekker zijn als we dit soort figuren bij hun vriendjes in Syrie konden dumpen. Eens kijken of ze nog zo’n grote waffel hebben.

 46. Jeroen

  Sunny – er bestaan ook andere meningen op deze wereld – ik vond de discussie echt geweldig met name omdat er een goed tegengeluid kwam wat niet vaak is bij DWDD – Sunny is me iets te fanatiek in haar belevingen en mening – ik mag haar niet –

 47. De echte Kirth Gersen

  Andere meningen worden door Sunny VERBOTEN. En dat ze zegt dat mensen bang zijn om als wegkijker weggezet te worden is helmaal een gotspe. Sunny, die alle andersdenkenden wegzet als xenofobe en islamfobe nazi’s. Wake up and smell what you have been shuffling.

 48. Johnson

  Grappig dat Sunny Bergman het woord Genocide in de mond neemt. Is links niet de richting die podium biedt aan mensen als Sylvana Simons, die door tactisch en strategisch bepaalde vragen niet te beantwoorden ook bepaalde genocides ontkennen?

 49. Anoniem

  Sunny heeft gelijk maar die rechtse PVV plebs snappen het niet.

 50. Erik

  Maar wat is crimineel volgens Sunny. Zijn dat de AZC asielzoekers die 1000 euro tandzorg vergoedt krijgen? of heeft ze het over de stelers, de poes grabbers of de Noord-Afrikanen. Timmermans heeft zelf gezegd dat minimaal 60% niet komt omdat ze bang zijn maar om hele andere redenen. Hemeltergend is het wegkijken van links dat massamigratie niet samengaat met een verzorgingsstaat en dat er eindelijk eens wat aan gedaan moet worden.

 51. GW

  Ach gossie, Sunny is bang. Als zelfs links instituut DWDD een rechtse mening van Zwagerman in hun programma “toelaat” waar eindigt het dan? Zelfs gematigd linkse Claudia de Breij toonde zich volgens Bergman een afvallige. Waar moet het heen met de wereld als de perma-gekwetsten die zeuren over toon in hun eigen DWDD-honk bestreden worden met rationaliteit, feiten en debatteren op de inhoud. Bergman ziet haar identity politics verdienmodel-imperium instorten. ‘Tis het begin van het einde. Wen er maar aan.

 52. Nietes

  @Anonymous
  donderdag 12 januari 2017 om 12:29

  Die plebs? Waar heb jij Nederlands geleerd? Of woon je in het oude ROme?

 53. anoniem

  @Roger: In mijn mening is een fascist iemand die deze mentaliteit uitdraagt. Iets wat de laatste jaren weer populair is geworden in o.a. Nederland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.