SBS 6 haalt Celblok H maand naar voren: al in januari

SBS 6 haalt de start van het vierde seizoen van de Isa Hoes-serie Celblok H een maand naar voren. De serie begint niet op 20 februari, maar al op 9 januari. Dat heeft de tv-zender laten weten. In de periode na kerst geven adverteerders minder uit aan reclame, omdat men dan kerstblut is. Toch gaat de dure dramaserie van SBS 6 nu al vlak na de jaarwisseling in première. De tv-zender schrapt de herhaling van de zesdelige dramaserie De Jacht, die afgelopen lente voor het eerst is uitgezonden.

Hoes is blij dat de fans niet zo lang hoeven te wachten. “Het is heel mooi dat we weer een nieuw seizoen hebben mogen maken want ik weet hoeveel fans Celblok H heeft. Je ziet dat het programma ook online een groot succes is met een diehard fanbase, die alles nauwlettend in de gaten houdt. Zo proberen sommigen uit de oorspronkelijke serie, Wentworth, af te leiden wat er in Nederland gaat gebeuren. Kijkers omarmen Celblok H en daar zijn we heel trots op!

In de vierde reeks van de populaire dramaserie keren de dames van H2 terug, nadat hun unit in penitentiaire inrichting de Banckert eerder in vlammen opging. Freddy (Eva van de Wijdeven) bouwt een leven buiten de gevangenis op terwijl Suus (Isa Hoes) de rest van haar leven vastzit. Binnen de gevangenismuren lopen de spanningen op met de komst van een nieuwe directeur en nieuwe gevangenen.

Het aantal kijkers van Celblok H nam het afgelopen jaar toe van ruim 800.000 in 2014/2015 tot ruim 1 miljoen kijkers in 2016. Het marktaandeel in de doelgroep 25 tot 54 jaar steeg hierdoor naar gemiddeld 14,9 procent.

Celblok H wordt geproduceerd door Fiction Valley en is gebaseerd op de Australische serie Wentworth, waar het vierde seizoen – net als de seizoenen daarvoor – een groot succes was.

De serie zal elke maandag om 20.30 uur worden uitgezonden en een uitzendavond vormen met het nieuwe programma Mr. Frank Visser rijdt visite.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen