SBS 6 haalt Celblok H maand naar voren: al in januari

Geplaatst op Thu 22 Dec 2016 om 10:55

SBS 6 haalt de start van het vierde seizoen van de Isa Hoes-serie Celblok H een maand naar voren. De serie begint niet op 20 februari, maar al op 9 januari. Dat heeft de tv-zender laten weten. In de periode na kerst geven adverteerders minder uit aan reclame, omdat men dan kerstblut is. Toch gaat de dure dramaserie van SBS 6 nu al vlak na de jaarwisseling in première. De tv-zender schrapt de herhaling van de zesdelige dramaserie De Jacht, die afgelopen lente voor het eerst is uitgezonden.

Hoes is blij dat de fans niet zo lang hoeven te wachten. “Het is heel mooi dat we weer een nieuw seizoen hebben mogen maken want ik weet hoeveel fans Celblok H heeft. Je ziet dat het programma ook online een groot succes is met een diehard fanbase, die alles nauwlettend in de gaten houdt. Zo proberen sommigen uit de oorspronkelijke serie, Wentworth, af te leiden wat er in Nederland gaat gebeuren. Kijkers omarmen Celblok H en daar zijn we heel trots op!

In de vierde reeks van de populaire dramaserie keren de dames van H2 terug, nadat hun unit in penitentiaire inrichting de Banckert eerder in vlammen opging. Freddy (Eva van de Wijdeven) bouwt een leven buiten de gevangenis op terwijl Suus (Isa Hoes) de rest van haar leven vastzit. Binnen de gevangenismuren lopen de spanningen op met de komst van een nieuwe directeur en nieuwe gevangenen.

Het aantal kijkers van Celblok H nam het afgelopen jaar toe van ruim 800.000 in 2014/2015 tot ruim 1 miljoen kijkers in 2016. Het marktaandeel in de doelgroep 25 tot 54 jaar steeg hierdoor naar gemiddeld 14,9 procent.

Celblok H wordt geproduceerd door Fiction Valley en is gebaseerd op de Australische serie Wentworth, waar het vierde seizoen – net als de seizoenen daarvoor – een groot succes was.

De serie zal elke maandag om 20.30 uur worden uitgezonden en een uitzendavond vormen met het nieuwe programma Mr. Frank Visser rijdt visite.

Foto: SBS
13 Reacties op “SBS 6 haalt Celblok H maand naar voren: al in januari”


 1. Marcel

  Dus geen dubbele afleveringen meer zoals vorig seizoen.

 2. J

  RTL4 zet Nieuwe Buren 2 tegenover Weemoedt op RTL5 op maandag 21:30.

 3. Kees de Chinees

  Komt er nog een tweede seizoen van De wereld rond in 6 stappen?

 4. Joke

  SPOILER: Isa Hoes gaat dood.

 5. Martijnjdd

  @Joke: Als het waar is, is het een sneue zinloze reactie. En als het niet waar is … ook!

 6. Sanne

  @Martijnjdd
  Het klopt. Ze word dood gestoken door Agnes Brinkhorst in de laatste aflevering.

 7. Bjorn

  Dat overleeft ze

 8. rob

  zwarte Tulp vanaf Wooensdag 4 Januari om 21.30 RTL 4

  geen nieuwe buren op Maandag 21.30

 9. Mark

  Wacht dan eerst tot De Slimste Mens afgelopen is. Wat dat gaat in de laatste weken richting de 1,7 miljoen.

  Weer een domme beslissing van SBS 6.

 10. Anonymous

  Ik had De Wereld rond in 6 stappen nog een keer geprobeerd op SBS6. Op donderdagavond of zaterdagavond om 21.30.

 11. Joke

  Hahah trolololol. En Sanne heeft gelijk. Brinkhorst steekt haar dood in aflevering 12 met een schroevendraaier.

 12. Joke

  “Zo proberen sommigen uit de oorspronkelijke serie, Wentworth, af te leiden wat er in Nederland gaat gebeuren.” Euhm. Het is een regelrechte kopie, hoezo “proberen”? Dat ontgaat me. Ik weet alles al.

 13. Pietpiet

  @ Sanne en anderen ter geruststelling: het is helemaal niet zeker dat Suus (niet Isa, wist je dat het niet echt was??) doodgaat: (SPOILER ALERT)
  1. Isa zegt zelf dat ze niet per se letterlijk Wentworth volgen.
  2. Er is in Wentworth niet bevestigd dat ze dood is. Wel een hoop bloed, maar dat zegt niks. Als je goed hebt gekeken heeft ze daar eerder een trucje bij uitgehaald, wat nu prima weer kan zijn gebeurd. Er is geen begrafenis, niks. De serie eindigt met haar geliefde die toch blijkt te leven en dat Suus nog even niet ademt na die schroevendraaieraanval, maar ja, daar is het een cliffhanger voor. Zag je niet hoe doelbewust ze aan het uitdagen was en op die schroevendraaier afliep? Suus is daar echt niet suïcidaal. Als ze sowieso dood was is het geen cliffhanger, hè?! In Australië gaan er ook hele discussies of ze wel of niet dood is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.