Radio 538: ‘Coen en Sander scoren beter dan Ruud’

Radio 538 ziet tijdens de ochtendspits-show van Edwin Evers en de middagspits-show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga ‘een versteviging van het marktleiderschap in alle doelgroepen’. Dat heeft de zender laten weten. “Coen en Sander hebben er de afgelopen twee jaar voor gezorgd dat 538 in het tijdvak 16.00 tot 19.00 uur gemiddeld boven de 18 procent scoort in de doelgroep 20-49 jaar. De voorgaande jaren schommelde dit aandeel nog rond de 16 procent.

Het radioduo zit sinds augustus 2015 bij Radio 538. In de jaren daarvoor maakte Ruud de Wild het middagprogramma. Hij moest het veld ruimen, omdat hij niet genoeg jonge luisteraars zou trekken.

Evers zit er al een stuk langer, maar ook hij blijft nog groeien. “Evers Staat Op scoort een year-to-date marktaandeel van 15,2 procent in de doelgroep 10+, dit betekent dat dit het beste jaar in vier jaar tijd is voor de best beluisterde ochtendshow van Nederland.

Verder noemt Radio 538 ook nog het programma van Frank Dane. “2016 was het beste jaar voor de Frank & Vrijdagshow ooit, zowel op 10+ als op 20-49. In de maanden september-oktober haalde het programma met 13,7 procent op 10+ het hoogste marktaandeel ooit voor de show.

Vandaag werd bekend dat Radio 538 ook in de afgelopen meetperiode oktober-november marktleider blijft. Qmusic en Sky Radio maken de top drie af.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen