Philip ziet Slimste Mens met gewone burgers niet zitten

Philip Freriks ziet het niet echt zitten om een seizoen van De Slimste Mens te maken zónder bekende Nederlanders. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. De Slimste Mens, dat vanavond terugkeert voor een nieuw seizoen op NPO 2, wordt al sinds de start gespeeld met bekende en bekendere Nederlanders. Zonder hen zou het programma ‘vermoedelijk minder goed uitpakken’, denkt hij. “Er wordt van mensen nogal wat gevraagd. Het is niet alleen meedoen met een spelletje“, legt hij uit.

Het programma moet ook leuk zijn en de kandidaten dragen daar aan bij, aldus Freriks. “Er wordt verwacht dat ze ook een beetje leuk uit de hoek komen en wat ervaring hebben. Niets ten nadele van gewone burgers: misschien is het de moeite waard om De Slimste Mens ook een keer met hen te proberen. Dat is voorlopig niet aan de orde.

En aan Freriks te horen blijft het ook voorlopig niet aan de orde. “In Vlaanderen is het volgens mij ook gedaan, maar daar zijn ze snel mee gestopt.

Vrouwen mogen wel gewoon aan De Slimste Mens meedoen, al zitten er niet heel veel in het programma. In het AD: “Dat klopt. Maar er is bij De Slimste Mens geen glazen plafond. Het is moeilijk om vrouwen te krijgen. Ze zijn kennelijk bescheidener dan mannen of vinden het eng.”

Ik merk dat ook bij Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat ik ook presenteer. Maar we hebben leuke vrouwen in deze serie, hoor: Annabel Nanninga, Martine van Os en Nienke de la Rive Box, om er een aantal te noemen.”

Verder laat Freriks nog weten dat hij de spelshow graag nog lang blijft maken. “Ik doe het omdat ik het ontzettend leuk vind. En ik krijg er bovendien netjes voor betaald, dus wat wil je nog meer? Hoe lang ik het nog mág blijven doen, hangt van het omroepwezen af en vooral ook van de kijkcijfers.

De Slimste Mens is om 20.25 uur te zien op NPO 2. De interviews met Freriks in het AD en in De Telegraaf kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen