Johan Derksen pleit voor behoud Zwarte Piet

Johan Derksen vindt dat Zwarte Piet niet moet worden veranderd. Het behoud van zijn traditionele voorkomen is immers wat een ruime meerderheid van de bevolking wil. Dat zei de RTL 7-ster maandagavond in Voetbal Inside. Aan tafel zat Gertjan Verbeek, wiens kind volgend jaar op een leeftijd is dat hij volgend jaar gewoon thuis moet zijn op Sinterklaasavond. “Ik kom als Zwarte Piet en hij ongetwijfeld als veegpiet“, zei Derksen, wijzend naar Wilfred Genee. Verbeek: “Ik wil wel een echte Zwarte Piet erbij.

Genee is voorstander van een geleidelijke verandering van Zwarte Piet. “Ik durf eigenlijk heel dit onderwerp niet meer aan te snijden aan tafel“, zei hij.

Derksen vindt dat onzin: “We kunnen toch rustig zeggen dat als 83 procent van de Nederlandse bevolking een Zwarte Piet wil hebben, waarom moeten we dan onze oren laten hangen naar een paar extremisten die het niet willen?

Genee: “Er moet wel iets veranderen, maar het zou iets geleidelijker kunnen.

Derksen: “Waarom zou het moeten veranderen? Ik heb twee kinderen grootgebracht met Sinterklaas en Zwarte Piet en echt zonder racistische bedoelingen, hoor.

Verbeek sloot zich aan bij Derksen, maar Genee bleef bij zijn mening: “Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen anders voelt.

Derksen: “Sommige mensen vinden het ook wel heel lekker om zich anders te voelen en zich racistisch benaderd te voelen. Daar hebben ze een goed gevoel bij, want dan kunnen ze dat weer lekker uitventen naar buiten uit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen