Jan Joost blij met verhuizing CL naar Veronica

Jan Joost van Gangelen is er blij mee dat de Champions League dit seizoen is verhuisd van SBS 6 naar Veronica, ondanks dat SBS 6 het vlaggenschip is van de SBS-groep. Dat vertelt de presentator in weekblad Party. Voor de kijker is het even wennen dat het voetbal nu weer ergens anders zit. “Klopt. Ik merk ook dat we even flink gas moeten geven om iedereen te laten weten dat de Chapions League, toch het meest prestigieuze clubtoernooi in Europa, op Veronica te zien is.

Niet iedereen weet het volgens Van Gangelen meer te vinden. “Vrienden die van voetbal houden, vragen me hoe het nou ook alweer precies zit. Dat betekent dat we het er even goed in moeten rammen.

Hij is niet bang dat het voetbaltoernooi geschaad wordt door de verhuizing naar Veronica. “Ik denk juist dat het een slimme zet is om het marktaandeel van Veronica wat te vergroten. De echte voetballiefhebber weet het juiste kanaal toch wel te vinden. En voor ons als makers vind ik het wel lekker dat we niet meer de hete adem van Hart van Nederland en Shownieuws in onze nek voelen.

Het is logisch dat iedereen voor zijn eigen winkeltje strijdt, aldus Van Gangelen. “Omdat die beide programma’s ook live zijn, hadden wij met het voetbal weinig mogelijkheden om iets uit te lopen als daar journalistiek gezien aanleiding voor was.

Nu staat The A-Team ofzo achter ons geprogrammeerd en aangezien dat niet live is, kunnen we incidenteel een paar minuten doorgaan als er iets heel cools gebeurt op de velden. Dat vind ik een groot voordeel.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen