Eric Corton neemt ontslag bij Met Het Oog Op Morgen

Geplaatst op Fri 23 Dec 2016 om 13:47

Eric Corton vertrekt als presentator bij NOS Met Het Oog Op Morgen op Radio 1. Hij was bijna twee jaar lang de vaste presentator op dinsdagavond. Zijn laatste uitzending is op 3 januari. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Voor toenmalig 3FM-ster Corton was Met Het Oog Op Morgen zijn eerste presentatieklus op Radio 1. “Op die zender beginnen bij een prachtig programma met zo’n lange geschiedenis als het Oog was heel bijzonder. Ik heb me erin gestort“, zegt hij.

Toch maakt Corton er nu een einde aan. “Ik ben de afgelopen tijd tot de conclusie gekomen dat mijn ambities ergens anders liggen. Om dan aan te blijven doet geen recht aan de bijzondere radioplek die het Oog biedt en dus maak ik plaats.”

Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen”, besluit hij.

Redactiechef Marion van de Wouw begrijpt zijn beweegredenen, maar vindt het heel jammer dat Corton vertrekt: “Hij is een radioman met een prachtige stem, uit een heel andere hoek, die een uitzending kan dragen en een eigen kleur kan geven.”

Totdat er een opvolger is gevonden om in zijn voetsporen te treden, wordt de presentatiestoel op de dinsdagavond gevuld door een van de vaste invallers (Coen Verbraak, Sheila Sitalsing, Cees Grimbergen of Joost Vullings).

Vanaf maart is de dinsdagavond voor Wilfried de Jong, die nu nog elke vrijdag de dag afsluit op NPO Radio 1.

Foto: NOS
11 Reacties op “Eric Corton neemt ontslag bij Met Het Oog Op Morgen”


 1. J

  Jammer. Want hij deed het uitstekend.

 2. Noel

  Waarom zitten er bijna alleen maar van die linkse mensen bij Het Oog?

 3. cees

  Noel 14:31, stuur een mailtje naar oog@nos.nl.
  Daar zitten de mensen die je op die vraag het juiste antwoord kunnen geven.

 4. Radioman

  Eric Corton vertrekt als presentator bij NOS Met Het Oog Op Morgen op Radio 1. [,,] Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten.

  TELEVISIEZENDER? This is RADIO, man!

 5. Hannes

  Geweldig, dit willen de mensen weten. Erg spannend en boeiend onderwerp. Top

 6. Jawie

  Kannie nog altijd de styling doen voor Triggerfinger. Of was het andersom?

 7. Anonymous

  Maart 2017 … verkiezingen, Eindelijk !!

 8. Frits

  Hersenloze reaktie Noel. Neem je medicatie voortaan, eikel.

 9. Leo Nadulve (psychopaat)

  We maken allemaal wel eens ergens een einde aan. Ik heb nog steeds de littekens. Soms verdwijnen ze bijna, maar dan werk ik ze even bij met mijn kartelmesje, dat zit in mijn matras. Mijn begeleider mag dit niet weten. Ssssst.

 10. johan d

  Hannes
  vrijdag 23 december 2016 om 16:10

  er is hier toch ook wel nieuws te vinden voor de laagopgeleide tok kie of boer?

 11. Anonymous

  Ja van jou toch johan?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.