Georgina Verbaan: ‘Tv-zenders hebben geen geduld’

Georgina Verbaan vindt dat dramaseries vaak niet de tijd krijgen om te groeien. Ze worden te snel van de buis gehaald. Dat vertelt de actrice in een interview met De Telegraaf. Verbaans nieuwe NPO 1-serie Klem begint al op donderdag 19 januari, omdat de donderdagserie La Famiglia in november na vijf afleveringen werd verbannen naar de late zondagavond. Er keken nog geen half miljoen mensen, veel te weinig op NPO 1. “Het scoort niet? Hup weg ermee“, aldus Verbaan.

De actrice heeft La Famiglia niet gezien, maar vindt over het algemeen dat series te snel van de buis worden gehaald. “Ik denk: het is toch al gemaakt, geef het wat tijd, publieke omroep: zend het gewoon uit. Soms moeten series hun publiek nog even vinden.

Zelf is Verbaan vol lof over de Netflix-serie The Crown. “Ik heb het net uitgekeken en nu vind ik niks leuk meer. Welke serie ik ook probeer. Ik denk steeds: het is toch niet The Crown.

Klem wordt de opvolger van Overspel genoemd. “De verwachtingen van Klem, met Derwig, Verbaan en Barry Atsma als dragende krachten, zijn hooggespannen“, aldus De Telegraaf.

Het Telegraaf-artikel ’Eigenlijk zit iedereen klem’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen