Anita Witzier op plek van Matthijs van Nieuwkerk

Anita Witzier mag vanaf vandaag drie avonden lang uitzenden op de plek waarop normaal gesproken Matthijs van Nieuwkerk te zien is met De Wereld Draait Door. Tot en met donderdag – op vrijdag vult Een Huis Vol de DWDD-plek – is ze te zien met het nieuwe programma Dokters vs Internet. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Dat Dokters vs Internet wéér een programma is met BN’ers, vindt ze geen bezwaar. “Dat is nu eenmaal de formule, ik heb het niet zelf bedacht. Maar het is wel leuk.

In de panelshow Dokters vs Internet proberen het team van drie dokters en het team van drie BN’ers de enig juiste diagnose te stellen bij échte patiënten. De dokters doen dat op basis van hun ervaring en kennis. De BN’ers hebben een internetverbinding tot hun beschikking. Het team met de meeste juiste diagnoses wint.

Een prima mengeling van kandidaten, vindt Witzier. “We hebben onbekende patiënten én artsen, dat werkt prima in combinatie met bekende Nederlanders“, zegt ze in De Telegraaf.

De artsen kúnnen verliezen van de BN’ers. Op de vraag waarom ze dan toch meedoen, zegt Witzier in het AD: “Ze vinden het een leuk avontuur. En ze laten graag zien hoe zij als huisarts tegenwoordig te werk gaan. Ze realiseren zich dat ze hun nek uitsteken. Als persoon, maar ook voor hun beroepsgroep. Zij hebben morgen weer gewoon patiënten in de spreekkamer. Maar ze hebben het wél aangedurfd en dat is superdapper.”

Vandaag bestaat het team uit BN’ers die opvielen in medische programma’s zonder zelf medicus te zijn, namelijk Marc Klein Essink (Medisch Centrum West), Martine Sandifort (Dokter Corrie) en Patrick Lodiers (Je Zal Het Maar Hebben en Over Mijn Lijk).

Dokters vs Internet is om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen