Albert Verlinde heeft ‘groot probleem’ met Geert Wilders

Albert Verlinde heeft een groot probleem met Geert Wilders. Dat zei de host van RTL Live donderdagavond in de talkshow RTL Late Night. Verlinde vindt het goed dat er een proces is gevoerd tegen Wilders om zijn ‘minder minder’-uitspraken. Er moet getoetst worden of iets te ver gaat, vindt hij. “We leven in een tijd die veel turbulenter wordt met meningen. Het is toch ook goed dat er af en toe getoetst wordt – en daar is volgens mij dit proces voor – hoe ver je kunt gaan met dingen zeggen.”

Wanneer houdt het hebben van een mening op en begint het haat uitdragen te worden? Die grens moet je altijd uitzoeken. Daar is de rechter voor, omdat wij het niet meer weten“, aldus Verlinde.

De RTL 4-ster vindt het jammer dat Wilders de rechtsgang niet serieus lijkt te nemen. “Iedereen mag van mij zeggen wat hij wil, maar aan de andere kant hebben we wetten en rechters. Waar ik bij Geert Wilders een heel groot probleem mee heb, ook uit zijn functie als politicus, is dat hij de rechters in het beklaagdenbankje zet.”

Dan begin je de rechtsstaat zo te ondermijnen. Dat vind ik heel erg. Dat je begint te tornen aan de wortels van wat wij allemaal hebben opgebouwd. Dat doet me pijn, dat vind ik heel erg.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen