Jessica Villerius trots op kijkcijfers anorexia-docu

Geplaatst op Thu 24 Nov 2016 om 8:34

Jessica Villerius is ongelooflijk trots op de kijkcijfers van haar documentaire Emma Wil Leven, waarin het leven en de dood van anorexiapatiënt Emma centraal staat. Dat heeft ze gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Emma Wil Leven wist dinsdagavond 651.000 kijkers te bekoren bij BNN op NPO 3 en dat is voor die zender een behoorlijk goede score. “Voor ons was het het hoogst haalbare dat we een breed publiek zouden bereiken“, aldus de documentairemaakster.

Vooral in de doelgroep scoorde de documentaire goed, aldus Villerius. “Vanochtend kregen we de uitgesplitste kijkcijfers binnen en toen bleek dat één op de twee jongeren die gisteren voor de televisie zaten, naar Emma’s verhaal hebben gekeken.”

Dat is een onwaarschijnlijk geschenk, want juist die doelgroep wil je bereiken om te laten zien dat het er is, dat het echt is, hartstikke ernstig is en je op tijd hulp moet zoeken.”

Villerius keek zelf ook naar de uitzending. “Ik heb heel hard zitten huilen. Ik kan er nog steeds heel slecht tegen, sorry.”

Foto: RTL
12 Reacties op “Jessica Villerius trots op kijkcijfers anorexia-docu”


 1. Sander

  Dat mag ze ook helemaal terecht zijn. Wat een goede docu was dit.

  Op elke school zou hij uitgezonden moeten worden, want dit is gewoon lesmateriaal.

 2. Tessa

  Hele indrukwekkende docu. Volgens mij zijn die cijfers nog wel gestegen met uitzendinggemist.

 3. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Ze vertelde er echter niet bij hoeveel jongeren er voor de televisie zaten. De helft van 10.000? Of nog minder?

 4. Anonymous

  zie je nu lieve jessica dat alles er veel beter en professioneler uitziet als je niet zelf de hele tijd in beeld bent. Goed gedaan meissie

 5. Anonymous

  normaal houd ik nooit van die zogenaamde docu emo zooi van villerius, maar deze was echt mooi.

 6. TheTruth

  Kippenvel idd! Gaat nog wel de grens over verwacht ik…

 7. Anonymous

  Ze maakt alleen maar eenzijdige documentaires. Als kijker mag je zelf geen mening vormen maar, moet je vinden wat Jessica vind. Dingen waardoor je andere mening zou kunnen krijgen laat ze gewoon weg in de documentaires. Ze zegt altijd dat ze niet graag in beeld komt in haar documentaires. Voor iemand die dat eigenlijk niet wil is ze wel erg vaak in beeld.

 8. Marcel

  Trots zijn op de kijkcijfers? Zal allemaal best, maar dat ook als eerste noemen, dan heb je het niet helemaal begrepen en is in dit geval ook een beetje misplaatst. Maar dit vrouwtje neemt zichzelf wel heel erg serieus. Het was daarom ook weer zo voorspelbaar dat ze de docu kwam promoten bij Humberto Tan, waar ze blijkbaar een ‘strippenkaart’ heeft als ze weer eens zo’n docuutje heeft…in natura wordt dat zeker uitbetaald aan Tan…

 9. Anonymous

  @Marcel Ha Ha! Lol! Grappig en de waarheid!

 10. door de mand

  De een z’n dood is de ander z’n brood…

 11. Mark

  Jongeren kijken geen tv. Dus als er 10.000 hebben gekeken van de 20.000, is dat al mooi.

 12. Allstar's Reggae Band

  Ik wil het woord ‘kippenvel’ nooit meer horen! Vooral ook omdat 10 vd 10 mensen die dit woord gebruiken absoluut geen kippenvel hadden toen ze het zeiden…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.