Jessica Villerius trots op kijkcijfers anorexia-docu

Jessica Villerius is ongelooflijk trots op de kijkcijfers van haar documentaire Emma Wil Leven, waarin het leven en de dood van anorexiapatiënt Emma centraal staat. Dat heeft ze gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Emma Wil Leven wist dinsdagavond 651.000 kijkers te bekoren bij BNN op NPO 3 en dat is voor die zender een behoorlijk goede score. “Voor ons was het het hoogst haalbare dat we een breed publiek zouden bereiken“, aldus de documentairemaakster.

Vooral in de doelgroep scoorde de documentaire goed, aldus Villerius. “Vanochtend kregen we de uitgesplitste kijkcijfers binnen en toen bleek dat één op de twee jongeren die gisteren voor de televisie zaten, naar Emma’s verhaal hebben gekeken.”

Dat is een onwaarschijnlijk geschenk, want juist die doelgroep wil je bereiken om te laten zien dat het er is, dat het echt is, hartstikke ernstig is en je op tijd hulp moet zoeken.”

Villerius keek zelf ook naar de uitzending. “Ik heb heel hard zitten huilen. Ik kan er nog steeds heel slecht tegen, sorry.”

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen