Zaanse terreurjeugd met charmeoffensief in DWDD

VARA’s De Wereld Draait Door gaf de Zaanse terreurjeugd vrijdagavond een podium om de vermoorde onschuld te spelen. Treitervlogger Ismaïl en zijn vriend Haki werden gesteund door platenbaas Kees de Koning. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Ismaïl en Haki zaten eerder al in Pauw, maar die talkshow kreeg van De Koning een draai om de oren. “Ik hoorde dat ze bij Pauw zouden zitten en dacht eerst nog: tof, dat is bijzonder na vijf weken vloggen“, begon hij.

De Koning is diep teleurgesteld in Pauw. “Toen zag ik bij Pauw een compilatie met dreigende Jaws-muziek van iemand die van zijn fiets geslagen werd. Dat was het. Toen dacht ik: hè, dat is één ding dat gebeurd is in al die vlogs. Hoe dat gesprek ging en hoe erop in gehakt werd… Het was best heftig.”

De Zaanse jongeren maakten zich in Pauw volstrekt belachelijk door met zonnebrilletjes op te gaan zitten, omdat ze hun ‘emoties niet wilden tonen’. Jeroen Pauw wilde niet met jongens met een zonnebril praten. De Koning: “Als Pauw er zo’n probleem mee heeft, wees dan mans genoeg om niet voor de show te zeggen: ‘Wat een leuke zonnebril.’ Zeg dan: ‘Kun je die af doen tijdens de uitzending?’”

De ophef die over de Zaanse terreurjeugd ontstond, begrijpt De Koning niet. “Dat de minister-president zich erover ging uitspreken en dat het er in alle kranten over ging, toen dacht ik: wacht eens even. Er zijn volgens mij allemaal heftige dingen aan de hand in Nederland waar ik heel graag de verontwaardiging van de minister-president over had gehoord. Bijvoorbeeld dat er iemand is overleden in de handen van de politie. Ook niet in de kranten of in praatprogramma’s.”

Ismaïl zelf gaf aan dat hij niet goed wist wat hij moest verwachten van Pauw. “Als ik het zo zelf terugkijk, dan is het niet echt the best way to do it. Ik heb meer met emoties gereageerd. Ik kende Pauw niet. Ik wist nooit van Pauws bestaan voordat ik naar Pauw ging. Ik werd ook door Giel Beelen gebeld. Die kende ik ook niet. Toen zei hij: ‘Radio 3FM.’ Toen zei ik: ‘O, radio, oké!’

Haki: “Dit was een gemiste PR-kans van ons. Veel mensen zagen ons daar voor het eerst. Als je dan een compilatie ziet van beelden met enge muziek eronder, dan begrijp ik waarom je zo’n beeld hebt.

Tot slot benadrukte De Koning dat Ismaïl de ellende in Poelenburg slechts filmt. Hij is dus een soort journalist in Zaandam, meent hij.

Tim Hofman nam het ook op voor Ismaïl. “Je vangt alle klappen, maar je filmt alleen maar.

Op Twitter sprak men schande over het charmeoffensief van de Zaanse terreurjeugd. “Hoe halen ze het in hun hoofd om buurtterreur zo te bagatelliseren“, luidde het.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen