Wilfred Genee vindt reactie Sylvana ‘erg makkelijk’

Wilfred Genee vindt de manier waarop Sylvana Simons heeft gereageerd op de uitspraken van Johan Derksen in Voetbal Inside ‘erg makkelijk’. Dat zegt hij in een reactie aan het AD. Derksen gaf aan te verwachten dat Simons ‘zo trots als een aapje door het land rent’ nu RTL Zwarte Piet boycot. Dat vindt Simons racistisch. En dat vindt Genee weer overdreven. “Ik vind dat het allemaal nogal uit zijn verband gerukt wordt. Ik werk al 15 jaar met Johan Derksen en ik weet zeker dat hij geen racist is.

Hij heeft zich slechts onhandig uitgedrukt, aldus Genee. “Het was een samenkomst van uitdrukkingen en hij heeft het zeker niet zo bedoeld. Apentrots is gewoon een Nederlandse uitdrukking, trots als een pauw is een uitdrukking, trots als een aap met zeven lullen of staarten, is er ook een. Die kwamen er niet helemaal soepel eruit. Het heeft niets met racisme te maken.”

Bovendien is Voetbal Inside niet zo’n serieus programma als Pauw, aldus Genee. “Om nu gelijk weer de racisme kaart te spelen, vind ik erg gemakkelijk. Je moet het ook niet te groot gaan maken met zijn allen. Het lijkt alsof we er een politie op hebben gezet. Bij iedere verspreking of uitdrukking duikt er wel iemand op.”

DENK wil de polarisatie in de maatschappij verminderen, maar moet op deze manier oppassen dat het zo niet wordt vergroot. We moeten oppassen dat we hiermee het debat niet helemaal de andere kant op laten schieten. Al vrees ik dat het in de maanden naar de verkiezingen nog wel even zo zal blijven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen