SBS 6 strijdt met dikke Hagenezen tegen The Voice

SBS 6 probeert ook dit jaar de concurrentie aan te gaan met The Voice of Holland, hét kijkcijferkanon van RTL 4 dat vanavond terugkeert voor een nieuw seizoen. Het tv-station zet geen films, maar een volwaardige programmering tegenover de talentenjacht: de combinatie Oh Obesitas en Roy Donders moeten SBS 6 aan mooie cijfers helpen. Hopelijk voor SBS 6 doen deze shows het beter dan de Voice-alternatieven in 2014 (’t Is Hier Fantasties) en 2015 (MindMasters Live).

Oh Obesitas is dé nieuwe formule van Vorst Media, het productiebedrijf van Peter van der Vorst. Hij zag in zijn RTL 4-soap Rondkomen in de Schilderswijk zoveel ongezond eetgedrag voorbijkomen, dat hij zijn Haagse Tokkies nu op dieet zet bij SBS 6.

De Haagse deelnemers trainen samen, proberen vaste patronen te doorbreken en elkaar te motiveren. Met typisch Haagse humor houden de kandidaten zichzelf op de been.

Eigenlijk zou aansluitend aan Oh Obesitas de soap over televisieboef Frank Masmeijer van start gaan, maar zijn zaak is uitgesteld naar volgend jaar en de soap dus ook.

Masmeijers wordt vervangen door huispakkenkoning Roy Donders, die is verhuisd van RTL 5 naar SBS 6. Zijn eerste aflevering bij de nieuwe zender is om 21.30 uur te zien.

NPO 1 gaat onverstoord verder met Witse en Eén tegen 100.

Foto: SBS Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen