RTL Nieuws-baas wordt moe van politici op tv

Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, vindt dat de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 wel érg vroeg is losgebarsten. Dat zegt hij in zijn column op de RTL-site. Klein kan vijf maanden voor de verkiezingen al geen politicus meer zien. “Als ik een politicus op tv zie, of op de radio hoor, dan zet ik het apparaat tegenwoordig uit“, zegt de nieuwsbaas. “Politieke kleedkamerverhalen en interviews in krant, tijdschrift of online – ze blijven ongelezen.

Er is op dit moment een overdosis politiek in de media, stelt Klein. “De overload van platitudes en campagnetaal, gescripte one-liners en de persoonlijke plannen en visie(s) voor Nederland, in talkshows, radioprogramma’s.

Volgens hem is de kijker het ook al zat. “Trek jij het? Dag in, dag uit, avond aan avond diezelfde gezichten – allemaal om de meningsverschillen uit te vergroten?

De VVD maakt het volgens Klein het bontst ‘met die reeks campagnezetten van na de zomer – van Rutte in De Wereld Draait Door tot het weloverwogen, strategische ‘pleurt op’ in Zomergasten’.

En nu krijgen we ook nog die geregisseerde leiderschapsverkiezing in de PvdA over ons uitgestort“, klaagt de nieuwsbaas.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen