‘Geer Met Een Taakstraf is een tv-format’

Gerard Joling heeft vorige week vier dagen lang zijn taakstraf uitgevoerd, die hij opgelegd heeft gekregen voor een ongeluk dat hij vorig jaar veroorzaakte. De pers was er niet bij aanwezig, maar Jolings eigen cameraman wel. De beelden waarop de zanger plantjes verpot en kassen schoonmaakt heeft hij op zijn eigen YouTube-kanaal gezet. En dat zette tv-recensent Han Lips van Het Parool aan het denken: hij ziet er wel een format in. “Geer Met Een Taakstraf“, noemt hij het.

Lips zag hoe Joling er het beste van probeerde te maken. “Met de tuinslang tussen de benen doen alsof hij stond te wateren en na een uurtje plantjes verpotten had hij er al geen kracht meer voor.”

Joling klaagt er op los in de video: “Vréselijk, het is niet te geloven. Dan te bedenken dat de helft van de mensen die een taakstraf krijgen, niet komt opdagen. Nu snap ik dat wel.

Dit moet wekelijks op RTL 4, vindt Lips. “Joling liep de Televizierring mis met Geer & Goor: zoeken een hobby, maar het volgende format ligt voor het oprapen. Kan niet missen.”

De Parool-column van Lips kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen