Erik Mouthaan ‘doodsbang’ van Jeroen Pauw

Erik Mouthaan onthulde vrijdagavond in Pauw dat hij in het begin van zijn tv-carrière ‘doodsbang’ is geweest voor Jeroen Pauw. Dat was te zien op NPO 1. Pauw stuurde Mouthaan in 1998 voor het eerst op pad als verslaggever. “Ik herinner het me nog heel goed. Destijds had je dat Harry Mens met zijn helikopter boven de huizen van rijke mensen vloog. Jij en ik gingen toen in een helikopter zitten. Ik was doodsbang, want ik zat met de grote Jeroen Pauw in een helikopter.

Mouthaan faalde. “Ik had kadasterkaarten bij me en ik weet niet of je het nog weet, maar wij konden het huis van Harry Mens niet vinden. Toen zat Jeroen Pauw echt verveeld in die helikopter. Ik dacht: nu is mijn carrière echt voorbij, dus ik móet iets doen, want er was natuurlijk geen geld om nog een keer met die helikopter te gaan vliegen.”

De tv-journalist kwam met een creatieve oplossing. “Ik ben toen met een soort camera de kerktoren van Lisse opgeklommen. Ik heb de dominee zo ver gekregen dat hij me een soort instortende trap op liet gaan en heb toen op die kerktoren gestaan en ingezoomd met een camera om maar een shot te hebben van het huis van Harry Mens.”

Vrijdag werd bekend dat Mouthaan nóg eens vijf jaar Amerikacorrespondent van RTL Nieuws blijft.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen