BN’ers blij met Zwarte Piet-besluit RTL Nederland

Bekend Nederland is blij met het besluit van RTL Nederland om Zwarte Piet in de ban te doen. De sterren van ons land laten zich massaal positief uit over de beslissing van de zendergroep. Dat is te lezen op Twitter. Peter R. de Vries is al jaren tegen Zwarte Piet en juicht dit besluit van RTL toe. “Mooi, RTL heeft zwarte Piet aangepast. Wijs besluit. Is onomkeerbaar proces”, zegt de misdaadjournalist. En zijn RTL Boulevard-collega Peter van der Vorst laat weten: “Goede beslissing!

Vicepremier Lodewijk Ascher is lyrisch: “Complimenten voor RTL. Tijd voor verandering.

Achmed Akkabi zegt ‘RTL forever winning’, collega-acteur Nasrdin Dchar stelt dat RTL kiest voor een Sinterklaasfeest ‘voor iedereen’. “#winning“, zegt de acteur.

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda is vandaag extra trots om een RTL’er te zijn. “Dag Zwarte Piet, welkom Piet! Vandaag ben ik extra trots om onderdeel te zijn van RTL.”

Actrice Hadewych Minis houdt het bij een kort ‘yes’ en RTL-journalist Geert Gordijn zegt: “Een helder besluit. Hoe fijn zou het zijn als de discussie hiermee langzaam op zijn einde begint te lopen.

Wouke van Scherrenburg hoopt op hetzelfde. “Als iedereen dat nu doet zijn we van het jaarlijkse gezeik af“, zegt ze.

Raemon Sluiter: “Snap niet dat sommige mensen nu ineens zo boos zijn op RTL. SBS 6 heeft al jaren een blanke Piet. #oantmoarn.

Oud-journaallezer Aldith Hunkar: “Goed bezig, RTL. Zo doe je dat! En over drie jaar heeft niemand het meer over Zwarte Piet, wedden?

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt het een ‘goed plan’ en LINDA.tv-ster Antoinette Scheulderman zegt: “Well done, RTL.”

Jan de Hoop vindt dat de reacties weer erg heftig zijn. “Ieder zijn mening. Maar wat zou het mooi zijn als volwassen mensen dat met respect en beschaving doen. Al was het maar voor de kinderen.”

Regisseur Martin Koolhoven: “Hulde voor RTL. En wat moeten de publieken zich rotschamen.

GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt van ‘een dappere stap’. “Dappere stap. Sinterklaasfeest moet een feest van ons allemaal zijn.

3FM-dj Frank van der Lende: “Als mensen zich niet senang voelen bij Zwarte Piet dan is een Schoorsteen Piet zo slecht nog niet.

Victoria Koblenko is ’trots’ op RTL en oud-Journaalbaas Hans Laroes zegt: “Ook wel eens leuk dat ik kan zeggen: goed zo, RTL. Tijd voor kleurentelevisie.

NOS-bekendheid Mustafa Marghadi vindt het raar dat RTL stelt dat Zwarte Piet niet meer van deze tijd is. “‘Niet meer van deze tijd.’ Grappige term. Wekt de suggestie dat iets over datum is. Dat het ooit wel goed was. Gezond was.

Geert Wilders is boos: “Laf laf laf. Zwarte Piet is zwart en moet zwart blijven. #rtlaf.”

Foto: Nick van Ormondt/RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen