SBS 6-sterren: ‘Waarom is HHB niet genomineerd?’

SBS 6-sterren Jochem van Gelder en Maurice Wijnen vinden het net als Omroep MAX-baas Jan Slagter hoogst opmerkelijk dat Heel Holland Bakt niet is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Dat laten de heren weten op Twitter. Heel Holland Bakt trok afgelopen zondag het recordaantal van 3 miljoen kijkers, maar een Ring zit er niet in. “Hoe meer kijkers, hoe kleiner de kans op de publieksprijs Televizier-Ring. Best gek“, zegt Van Gelder, wijzend op Heel Holland Bakt en Boer Zoekt Vrouw.

De drie genomineerden zijn Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Geer & Goor Zoeken Een Hobby en Penoza.

Van Gelder denkt dat Geer & Goor gaan winnen. “Een dik verdiende nominatie. Ik voorzie een enorme bitchfight straks half oktober: wie krijgt de Televizier-Ring de eerste week en wie de tweede.

Ook Wijnen vindt het heel vreemd. “Het is de nominees zeer gegund maar dat door dit stemsysteem Heel Holland Bakt er weer niet bij zit, is natuurlijk heel vreemd.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is ook verbaasd, omdat zij Heel Holland Bakt zag als ‘geheide favoriet’.

Gordon is het met de kritiek eens. “Er is een grote groep mensen die naar die programma’s kijkt en voor wie het moeilijk is om te stemmen.”

Quinsy Gario, initiatiefnemer van de actie Zwarte Piet Is Racisme, vindt juist de nominatie van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld onterecht. “Floortje is genomineerd voor een reisprogramma terwijl ze schrijvers uitgeeft die vluchtelingen het recht van vluchten wil ontnemen.

Foto: SBS

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen