‘Floortje Dessing verdient geld aan polarisatie’

Floortje Dessing doet in de media alsof ze ontzettend maatschappelijk betrokken is, maar ondertussen verdient ze keihard geld aan polarisatie. Dat stelt Quinsy Gario, initiatiefnemer van de actie Zwarte Piet Is Racisme, op Twitter. Gario vindt Dessing hypocriet. “Terwijl Floortje Dessing progressief klinkend tweets de wereld in stuurt over Brussel verdient ze wel geld aan Arnold Karskens polarisatie“, zegt hij, verwijzend naar Dessings uitgeverij die een boek van Karskens uitgeeft.

Karskens is iemand die enorm polariseert, vindt Gario. Hij wijst bijvoorbeeld aan zijn uitspraak dat we aan de vooravond staan van een grote binnenlandse oorlog. “Heeft Floortje Dessing al afstand genomen van Karskens?

Het probleem van Karkens is niet alleen hemzelf maar dat hij door onder andere Floortje Dessing salonfähig wordt gemaakt.

Dessing heeft zich op Twitter uitgesproken over de aanslagen in Brussel. “Hoop zo dat we onze rug hier recht houden en niet buigen voor geweld! Maar volgens mij is dat een gevoel wat meer mensen hebben”, zegt ze.

Gario: “Wat bedoel je hiermee? Is de etnisch profilering van onder andere DHL-koeriers en treinreizigers niet al buigen voor geweld?

Dessings uitgeverij Keff & Dessing Publishing bv is opgericht om ‘bijzondere’ boeken uit te brengen. Eén daarvan is Karskens Reisgids voor de frontlijn. “Het overlevingshandboek voor de avontuurlijke reiziger, hulpverlener, oorlogsjournalist, zakenman & pensionado met lef”, meldt haar uitgeverij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen