Rudolph uit kritiek op kleurstoffen in Heel Holland Bakt

Rudolph van Veen, die momenteel elke maandagavond te zien is in Over Smaak Valt Te Twisten op SBS 6, vindt dat er in de populaire NPO 1-bakshow Heel Holland Bakt wel erg veel kleurstoffen gebruikt worden. Dat zegt hij in het AD. Het is Van Veens enige kritiekpunt op de populaire tv-show van Omroep MAX: hij is een groot fan. “Heel Holland Bakt vind ik leuk. Het is goed voor iedereen die van bakken houdt. Behalve al die kleurstoffen die ze gebruiken, hè“, aldus de televisiekok.

Zelf gebruikt Van Veen nóóit kleurstoffen. “Op de dag van mijn examen Meesterpatissier, in 2010, heb ik mezelf verplicht nooit meer kleurstoffen aan te raken.

Kleurstoffen zijn ‘puur gif’, aldus Van Veen. “Ik heb vaak een theelepel kleurstof voor de ogen van een bakker gehouden: ‘Zou je dit jouw kinderen voeren?’ Dan schrikken ze allemaal. Een grof schandaal. Dat zet je dus wel je klanten voor, maar niet je eigen kinderen. Terwijl dát de maatstaf zou moeten zijn.”

Hij eet absoluut geen kleurstoffen meer. “Als nu een kind met zo’n enorme kleurstoffentaart komt, dan kan ik hem of haar wel complimenteren dat het er prachtig uit ziet, maar ik eet er geen kruimel van.

Toch maakt hij zich er tijdens het kijken naar Heel Holland Bakt niet druk om. “Ik zie kookprogramma’s als verwennerij. Dan hoef ik niets, ga ik gewoon lekker kijken. Heerlijk“, zegt hij in de krant (via Blendle).

Heel Holland Bakt noteerde zondagavond zijn meest bekeken aflevering ooit. Er keken bijna 3 miljoen mensen.

Foto: SBS/Elvin

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen