PowNed-heren op snuffelstage bij Voetbal Inside

PowNed-gezichten Dominique Weesie en Rutger Castricum hebben rondgekeken op de set van de RTL 7-hit Voetbal Inside om inspiratie op te doen. Dat vertelt voetbalanalist René van der Gijp in het AD. Voetbal Inside is een pittig programma dat al jaren populair is en dat spreekt Weesie en Castricum wel aan. “Vorig jaar liepen Rutger Castricum en Dominique Weesie mee, die jongens van PowNed, om te kijken of zij ook zoiets konden doen, met publiek“, zegt Van der Gijp.

Het Voetbal Inside-gevoel kopiëren is echter niet zo makkelijk, aldus Van der Gijp. “Grote vriend, het gekke is dat wij geen publiek hebben. Wij hebben fáns. Die lachen zich al de tering als Jan Boskamp gaat zitten en een koekie pakt. Bij ons liggen ze al plat als ik naar adem hap om iets te zeggen.

Van zijn zoon Nicky hoort Van der Gijp hoe zijn programma op school leeft. “In zijn klas worden complete gesprekken gekopieerd. Ik werd laatst in de Albert Heijn aangetikt door een meisje. Wat zal ze zijn geweest? 12? Ze zei dat ze op een schoolfeest mij had gespeeld, en een vriendinnetje Wilfred. Jezus man. 12 jaar. Krank-zin-nig!

Het geheim van het succes van Voetbal Inside is dat het een ongepolijst programma is. “Onze directeur toonde destijds soms fragmenten van Voetbal International op de tv-beurs in Cannes. Italianen, Fransen, Duitsers keken er met stijgende verbazing naar. Iemand van de BBC zei: ‘Dit zenden jullie toch niet écht uit?!’

Het AD-interview ‘Ik voel me geen BN’er’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen