Gordon vindt dat MAX niet genoeg doet voor ouderen

Gordon vindt dat Omroep MAX zich veel zichtbaarder moet inzetten voor ouderen. Dat zegt de entertainer vandaag in De Telegraaf. Zelf strijdt Gordon tegen eenzaamheid onder ouderen en bezuinigingen op de ouderenzorg in zijn bejaardenshows op RTL 4. “Waarom doet Omroep MAX hier niet veel meer aan?! Dát is de ouderenzender. Ga je Heel Holland Bakt maken. Leuk hoor, maar neem ook je verantwoordelijkheid. Wat heeft dat programma nou met ouderen te maken? Ja, oude taarten.

Juist Omroep MAX zou op de barricades moeten staan voor de ouderen in ons land, aldus Gordon. “Ze zullen vast wel programma’s over dit onderwerp hebben, maar die zijn onderbelicht. Amusement is prima, maar ga niet aan je doel voorbij.”

Dat uitgerekend RTL 4 en niet Omroep MAX steeds aandacht vraagt voor de toestand van ouderen, vindt Gordon onbegrijpelijk. “Dat wij het nu op een commerciële zender hebben gedaan is niet erg: de ouderen varen er wel bij, maar het is eigenlijk niet onze taak.”

Wij doen acht afleveringen en dan een jaar niets. Ja, je hoeft geen Geer en Goor te gaan maken, maar doe in ieder geval íets in de tussenliggende tijd om geld in te zamelen voor de ouderenzorg. Ik hoop dat dat gaat gebeuren. Ik hoop het echt.”

Vanavond begint Gordon met een nieuw seizoen van Nooit Meer Naar Huis. Daarover vertelt hij vandaag uitgebreid in een interview met De Telegraaf (lees via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen