Piet Paulusma overlegde groepsgroet niet met SBS 6

Piet Paulusma heeft de groepsgroet in Piets Weerbericht geïntroduceerd zónder overleg met SBS 6. Dat vertelt de weerman in Veronica Magazine. Dat Paulusma zijn weerbericht elke avond afsluit met ‘oant moarn’ is ooit bedacht door Fons van Westerloo, maar dat hij dat met een hele groep roept, is zijn eigen idee. Het komt allemaal voort uit de wens die hij twintig jaar geleden had om het weerbericht een Friese touch aan geven. “Ik dacht, misschien een Friese muts of zoiets.

Het werd uiteindelijk geen muts, maar een groet. “Fons van Westerloo zei toen: ‘Piet, wat is ’tot morgen’ in het Fries?’ Dat werd hem.

Het werkte volgens Paulusma direct. “Na een paar weken kwam er een vrouw naar me toe, in Gouda was dat, en die vroeg me wat ik nou elke keer zei, ‘oot moon’? Toen dacht ik: hé dit werkt.

Paulusma wilde het succes van de groet uitbouwen. “Daarna stonden we een keer op locatie en vroegen de mensen of ze samen met mij ‘oant moarn!’ mochten zeggen.

De weerman wist helemaal niet of dat mocht. “Het was avond, op de redactie was niemand meer bereikbaar voor overleg, dus moest ik het beslissen. Ik vond het goed. En zo is het gebleven.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen