Na Schilderswijk krijgt ook Vogelbuurt eigen soap

Na twee seizoenen Rondkomen in de Schilderswijk op RTL 4, komt NPO 1 met een serie over de Amsterdamse Vogelbuurt. Schuldig bestaat uit zes afleveringen en is vanaf medio november elke late maandagavond op zender. Dat heeft de omroep laten weten. Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould raakten de afgelopen tien jaar nauw betrokken bij de bewoners van deze volksbuurt in Amsterdam-Noord, waar schulden aan de orde van de dag zijn. Een groot deel van de buurt heeft ze.

In Schuldig komen ze allemaal voorbij: de wanbetaler, deurwaarder, hulpverlener, schuldeiser en wethouder – onlosmakelijk aan elkaar verbonden. “Hun motieven verschillen maar ze delen het verlangen om een oplossing te vinden voor het probleem.”

De zesdelige serie toont de veerkracht, hoop en humor van de bewoners. “Maar ook de absurditeit van een geldverslindend circus waarin iedereen een eigen rol heeft. Van een kale kip kun je niet plukken. Dus wie draait er op voor de rekening?

Door in te zoomen op deze microkosmos, toont de serie de dagelijkse strijd tegen ongeopende rekeningen en een vastgelopen systeem.”

Schuldig is vanaf maandag 14 november elke week om 22.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: Human

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen