Geert Wilders schrikt van zonnebrilgespuis in Pauw

Geert Wilders heeft met ongeloof gekeken naar het zonnebrilgespuis in de talkshow van Jeroen Pauw. “Kijk en huiver“, twittert de PVV-voorman bij een link naar het item met de ‘straatterroristen’ uit Zaandam. Volgens EO-ster Tijs van den Brink maakt Wilders met een lichte tegenzin reclame voor de uitzending van Pauw, omdat hij geen fan is van de presentator. “Bijzonder moment: Wilders die een uitzending van het door hem genegeerde Pauw rondtwittert“, zegt hij.

Wilders verwijst niet zomaar naar de uitzending. De PVV-leider trekt al jaren ten strijde tegen de moslimcultuur. Hij zal gruwelen van de beelden van een groep moslimjongeren die hangt voor de oer-Hollandse Vomar Voordeelmarkt.

Vlak na zijn tweet over de uitzending van Pauw, retweet Wilders een tweet van één van zijn aanhangers: “Geert Wilders staat nog terecht voor ‘minder Marokkanen’, terwijl de Slowaakse premier zegt: ‘Geen enkele moslim in ons land.’

Overigens heeft Van den Brink ook nog gereageerd op het verwijt van NRC-recensent Hans Beerekamp aan het adres van Pauw. Volgens de tv-kenner zat het zonnebrilgespuis alleen maar in Pauw om hoge kijkcijfers te genereren.

Behalve dan dat het kijkcijfer helemaal niet zo goed was“, aldus Van den Brink.

Lees ook: ‘Zaans zonnebrilgespuis voor de kijkcijfers in Pauw’ (vanochtend)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen