Eva Jinek ondanks ruzie voor even terug bij WNL

Foto: AVROEva Jinek is zondagochtend te gast in de seizoensopener van de talkshow WNL Op Zondag met presentator Rick Nieman. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. WNL Op Zondag begon in 2011 als Eva Jinek Op Zondag met Jinek als presentator. Toen Jinek in 2013 bekendmaakte over te stappen naar de KRO, haalde WNL-baas Bert Huisjes haar direct van haar zondagse talkshow af. Tot haar eigen ongenoegen mocht ze de laatste vijf afleveringen niet meer presenteren.

Jinek was er verbolgen over. “Het was eigenlijk altijd ontzettend leuk, ook met Bert. Ik had nooit bedacht dat hij mij voortijdig van de buis zou halen. Zeker niet als ik nog maar vijf afleveringen te gaan heb“, zei ze destijds.

En ook: “Dat ik nu abrupt van de buis wordt gehaald en dat ik ook niet eens afscheid kan nemen van mijn kijkers, vind ik echt lastig. Mijn doel was juist om heel netjes en met veel overtuiging mijn seizoen bij WNL af te maken.

De presentatrice heeft nog geprobeerd om met haar contract in de hand af te dwingen dat ze haar seizoen af mocht maken, maar dat heeft ze niet doorgezet.

Na haar overstap naar de KRO probeerde Jinek haar zondagochtend-slot mee te nemen, maar daar stak WNL een stokje voor. Eva Jinek Op Zondag werd definitief WNL Op Zondag.

Eind 2013 haalde Bert Huisjes nog keihard uit naar Eva Jinek. “Eva heeft één slechte eigenschap. Ze is haatdragend. Er is een aardige lijst met mensen waarmee ze is gebrouilleerd. Vooral bij Nieuwsuur en het Journaal. Ze is eenkennig op het moment dat het misgaat“, zei hij destijds.

Tegenwoordig wordt WNL Op Zondag gepresenteerd door Nieman. Met Jinek gaat hij praten over haar roadtrip door de Verenigde Staten. Ook blikt ze vooruit op de komende presidentsverkiezingen.

De andere gasten zijn zondag minister Henk Kamp en communicatiestrateeg Jan Driessen. De uitzending begint zondag om 9.30 uur op NPO 1.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen