Clinton vs Trump live op Vlaamse tv: ‘Huzarenstuk’

De Vlaamse publieke omroep gaat de drie komende debatten tussen Hillary Clinton en Donald Trump live uitzenden mét Nederlandse ondertiteling. Het eerste debat is aankomende nacht, van 3.00 tot 4.45 uur op Canvas. Dat heeft de VRT laten weten. Nog niet eerder deed de VRT live verslag van een Amerikaans verkiezingsdebat. Het debat wordt ingeleid, geanalyseerd én live ondertiteld. “Een debat van anderhalf uur simultaan vertalen is een marathon en een huzarenstuk.

Het kan onmogelijk perfect gaan, waarschuwt de VRT alvast. “Er zal dus af en toe wel een foutje insluipen, maar de nieuwsdienst kiest toch voor rechtstreekse ondertiteling om de kijkers een maximale service te bieden.”

De VRT vindt het belangrijk om de verkiezingsdebatten te laten zien. “Meer dan ooit leeft de spannende verkiezingsstrijd in de VS ook bij ons. Krijgen de Verenigde Staten hun eerste vrouwelijke president of wordt het toch de miljardair met de grote mond?”

Het eerste debat tussen Trump en Clinton vindt plaats in de Hofstra University in New York. Op Canvas wordt het debat gepresenteerd door Karine Claassen. Zij wordt bijgestaan door Amerika-watcher Björn Soenens voor de analyse.

Na afloop wordt het debat nog twee keer heruitgezonden in de Canvas-lus. Ook om 13.30 u. is er nog een herhaling.

Ook de twee andere debatten tussen de presidentskandidaten worden live uitgezonden door VRT. Die vinden respectievelijk plaats in de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober in de Washington University in St. Louis, en in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober in de University of Nevada in Las Vegas.

RTL Z doet ook verslag van het verkiezingsdebat. Daar wordt de uitzending ingeleid door Erik Mouthaan.

Update 14.05 uur – De NOS heeft vanmiddag bekendgemaakt het debat ook live uit te gaan zenden op NPO 1. Het is niet bekend of dat met Nederlandse ondertiteling is of niet.

Foto: United States Department of State

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen