Maurice Wijnen walgt van Rio-verslag: ‘NOS is arrogant’

Foto: Elvin BoerMaurice Wijnen is niet onder de indruk van de manier waarop de NOS verslag doet van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Wijnen vindt het onbegrijpelijk dat de NOS pratende hoofden uitzendt, terwijl er ook live sport kan worden uitgezonden. Hij raadt men aan om de NOS te mijden. “Zo te lezen kletst de NOS gezellig door bij de zogenaamde liveprogramma’s uit Rio. Absolute arrogantie. De BBC is hemels in vergelijking.”

De showdeskundigde klaagde zondag ook al over de NOS-verslaggeving. “Op de streams zijn vele sporten live gaande. Maar bij NOS wordt vooral gepraat in plaats van dat je van ene livemoment naar andere gaat. Why?“, zei hij toen.

Het regent commentaar op aanpak Spelen door NOS en terecht. Waar blijf het heerlijke live gevoel van 2012 en 2008? Kijker wil gewoon tv-kijken en veel live zien zonder gedoe met tablets en streams. NOS jaagt kijker weg met teveel gepraat.

Tot slot ergert Wijnen zich er ook aan dat de NOS spreekt van ‘schoonspringen’. “Waarom noemen we diving in Nederland eigenlijk zo tuttig schoonspringen? Teveel Te Land, Ter Zee en… Ze duiken toch in plaats van springen?

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen