Eva Jinek in zomer recht tegenover RTL Late Night

De late talkshow van NPO 1 gaat vanaf 2017 elke zomer rechtstreeks de concurrentie aan met RTL Late Night. Dat heeft NPO’s tv-directeur Frans Klein vandaag bekendgemaakt op de NPO-najaarspresentatie. De talkshow van Eva Jinek begint in de zomer voortaan niet om 23.00 uur, maar om 22.30 uur. Klein: “Dat geeft een betere opbouw van de programmering, omdat Nieuwsuur in de zomer om 22.30 uur stopt. Dat we dan op dezelfde tijd als RTL Late Night uitzenden is een voordeel.”

Kijkers kunnen dan om 22.30 uur al beslissen welk programma ze willen gaan kijken, aldus Klein. “Kijkers kunnen zo de beste keuze op het juiste moment maken. Volgens mij doen we het publiek daar een plezier mee.”

Klein bevestigde tijdens de presentatie dat NPO 1 voortaan het hele jaar door een talkshow gaat uitzenden op de late avond en dat er dus geen winter- of zomerstop meer is. “Hebben jullie iets gemist deze zomer? Hebben jullie de talkshows gemist? Ik wel en met mij een belangrijk deel van het publiek“, zei hij.

Er komt een einde aan de veelvuldig bekritiseerde zomerstop. “Pauw en Jinek komen het hele jaar door. Letterlijk afwisselend. Pauw en Jinek krijgen elk zes maanden. Tijdens de verkiezingsperiode maken ze extra uitzendingen. In het weekend én ze werken als duo. Waag dan te schrijven dat we te veel talkshows programmeren.

Jinek liet op de presentatie weten vereerd te zijn. “Ik vind het een fantastische beslissing en ik ben vereerd dat ik die plek samen met Jeroen mag innemen.”

Pauw is tot eind 2016 elke werkdag te zien. “Jinek neemt het in januari en februari 2017 over, Pauw neemt de maanden maart en april voor zijn rekening en Jinek zorgt vervolgens voor de invulling van de dagelijkse talkshow in de zomermaanden“, aldus de NPO.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen