Jeroen Pauw stelde samenwerking Jinek en NOS voor

Jeroen Pauw heeft NPO 1 een alternatief geboden voor de fel bekritiseerde zomer zonder dagelijkse actuele late night-talkshow. Dat heeft de presentator gezegd op BNR Nieuwsradio. De afgelopen drie maanden moest de NPO 1-kijker het doen met talkshows over sport in plaats van over actualiteit. Een mengeling was volgens Pauw beter geweest. “Ik had het logischer gevonden als die sportzomer een gedeelte samen met Eva Jinek was geweest“, zegt de oud-mentor van Jinek.

Pauw zag een samenwerking tussen Jinek en de NOS voor zich. “Dat Eva Jinek als een gezicht van de talkshow samen met Henry Schut of Herman van der Zandt een programma had gepresenteerd. Nieuws en sport.

Hij heeft dat ook voorgesteld aan de NPO. “We hebben gevraagd of daar een mogelijkheid voor was en toen werd gezegd dat die er niet was. Dat hebben we dus verder ook niet uitgewerkt.

Bij de NPO zijn ze volgens Pauw niet zo happig op samenwerking. “Heel veel organisaties, en dat geldt zeker bij de NPO, komen heel erg voor zichzelf op. De NOS wil niet iets afgeven. Als je gaat samenwerken, moet je natuurlijk ook iets inleveren. Daar zijn velen niet van gediend.

Pauw vindt het nog steeds erg jammer dat hij al in mei van de buis werd gehaald. “Zo’n aanslag kun je niet aan zien komen, maar de Brexit wel. Het is best opmerkelijk dat wij en Buitenhof een week voor de Brexit ophouden. Vreemd.

Het is een fout van NPO’s tv-directeur Frans Klein, vindt Pauw. “De Publieke Omroep wordt gezien als een raar, log instituut waar zelden iets goeds uit voortkomt. Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk dat de Publieke Omroep dagelijks heel veel goede dingen laat zien, maar er zijn ook dingen die je niet begrijpt. Dit begrijp ik in elk geval niet. Ik denk dat Frans Klein dat volgende week vast allemaal gaat uitleggen.

Hij doelt op de najaarspresentatie van de NPO, waar de NPO naar verluidt bekend gaat maken dat er voortaan het hele jaar door een talkshow wordt uitgezonden op de late avond. Pauw en Jinek gaan elkaar om de drie maanden afwisselen.

Heel goed, vindt Pauw dat. “Als je de ambitie hebt om een goed, dagelijks programma te maken op de belangrijke zender van de NPO, namelijk NPO 1, dan moet je er gewoon altijd zijn.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen