Arie Boomsma haalt kijkonderzoek.nl uit ochtendroutine

Foto: RTLArie Boomsma heeft zichzelf gedwongen om niet meer elke ochtend om 7.40 uur naar de website kijkonderzoek.nl te surfen. Dat heeft de Net5-presentator gezegd in Goedemorgen Nederland. Tv-makers kunnen op deze website elke ochtend de laatste kijkcijfers terugvinden, maar Boomsma is daar mee gestopt. “Ik probeer me daar zo veel mogelijk buiten te houden. Ik heb me zelfs bij de NPO op een gegeven moment geconditioneerd in niet elke ochtend om half acht naar kijkonderzoek.nl gaan.

Het moet helemaal niet gaan om kijkcijfers, zegt de betweter. “De voldoening moet eigenlijk zitten in de buzz eromheen. Dat mensen het over een programma heen en dat je zelf met je mensen zegt zegt: ‘Evalueer het en we maken iets goeds, we maken iets moois.’ Maar het is heel moeilijk.”

Tv-kenner Mark Koster van Quote vindt dat Boomsma kletst. “Dit is echt een heel raar verhaal. SBS is volgens mij een commerciële zender, dus ik vind het heel raar als ze zeggen dat ze er niet naar kijken. Volgens mij zijn ze geobsedeerd door de kijkcijfers.

SBS 6-ster Lucille Werner kijkt wel gewoon elke dag op kijkonderzoek.nl, maar vindt niet dat alles om strijd draait. “Je moet niet een concurrentiestrijd aan willen gaan. Natuurlijk zijn kijkcijfers belangrijk, want daar draait het om en ik kijk ook elke ochtend om kwart voor acht om te kijken wat bijvoorbeeld het Rad van Fortuin heeft gedaan. Ik heb daar gelijk over getwitterd.

En Shownieuws-ster Maurice Wijnen: “Ik denk niet dat het doel is dat SBS per se moet winnen van de NPO of van RTL. Daar zijn andere budgetten aan de gang. Ik denk dat het belangrijk is dat de zender zijn eigen profiel en gezicht heeft en langzaam aan een steeds vastere plek in het hele bestel krijgt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen