School BNN-VARA geopend: wie wordt nieuwe Filemon?

De BNN-VARA Academy is van start gegaan met 21 jonge talenten. Deze jonge makers en presentatoren in spé zijn na drie voorronden boven komen drijven uit 7500 aanmeldingen. Dat heeft de omroep laten weten. De jongeren die in de voetsporen treden van voormalig BNN University-studenten als Dennis Storm en Filemon Wesselink worden komend halfjaar gecoacht door professionals en gaan aan de slag op de redacties van Pauw, Vroege Vogels, Spuiten en Slikken, Kassa en 101.TV.

Ook doen de jonge honden ervaring op bij de verschillende radioprogramma’s van BNN en de VARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM en binnen het digitale domein van de omroep.

Projectleider Ralph Stam is enorm tevreden over de nieuwe lichting talenten. “Het hele wervingstraject was heel enerverend; niet alleen het enorme aantal aanmeldingen, maar ook de kwaliteit van de talenten heeft ons verrast. We zijn erg benieuwd hoe deze lichting zich gaat ontwikkelen. Ik hoop dat we aan het einde van dit traject een paar diamantjes kunnen behouden voor ons mediabedrijf.”

De BNN-VARA Academy komt voort uit de zeventien jaar oude BNN University. Nu BNN en VARA gefuseerd zijn, wordt mediatalent voor beide merken opgeleid.

Bekende oud-studenten van BNN University zijn naast Wesselink en Storm ook Rámon Verkoeijen (BNN), Frank van der Lende (BNN), Tim Hofman (BNN), Geraldine Kemper (BNN), Wietze de Jager (Qmusic), Milou Stoop (NOS Jeugdjournaal), Angelique Houtveen (NPO Radio 6), Lex Uiting (VARA), Lieke Veld (Qmusic) en Winfried Baijens (NOS).

Andere oud-studenten vonden een baan achter de schermen, zoals Kim Smeekes (BNN-regisseur), Anne Stokvis (DWDD-redacteur), Bas Louissen (producer 3FM), Paul Stoel (producer 538 De Coen en Sander Show) en Charlie Bohlmeijer (regisseur NPO Radio 1). (Foto: BNN-VARA)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen