Rik van de Westelaken uitgescholden voor ‘vieze homo’

Rik van de Westelaken, die dit jaar de overstap maakt van de NOS naar Net5, is op straat uitgescholden vanwege zijn seksuele voorkeur. Dat vertelt de tv-ster in een interview met Het Parool. Van de Westelaken is homoseksueel en dat vonden voorbijgangers op een scooter niet kunnen. “Twee maanden geleden ben ik voor het eerst in twintig jaar uitgescholden om mijn geaardheid. Ik liep door het centrum toen er jongens op een scooter voorbijreden die ‘vieze homo’ riepen.

De presentator kon het niet geloven. “Daar schrok ik enorm van. Politieagenten die ik heb gesproken, vertellen ook dat ze er alert op zijn. Altijd als het goed gaat in de samenleving is de tolerantie heel hoog, maar als het minder gaat, komen homoseksuelen toch weer onder druk te staan.

Binnenkort gaat Van de Westelaken weer naar de Canal Parade in Amsterdam, ondanks dat Albert Verlinde heeft gewaarschuwd voor de mogelijkheid voor homoterreur in Nederland.

Ik wil daar helemaal niet zo mee bezig zijn. Het is een rare tijd waarin bijna elke dag ergens een aanslag wordt gepleegd. Juist na zo’n tragedie als in Orlando ben ik blij om te zien dat er zo’n tocht als de Pride Walk afgelopen zaterdag door de stad trekt en dat het zonder incidenten verloopt.

Van de Westelaken doet geen uitspraken over de afkomst van zijn belagers. Collega-BN’er Paul de Leeuw werd recentelijk uitgescholden door een Indiër, terwijl Peter van der Vorst vaak last heeft van blanke Hollandse jongens.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen