Renate Gerschtanowitz choqueert: ‘Ik eet brood’

Renate Gerschtanowitz eet, ondanks dat ze werkt bij de televisie, gewoon brood. Dat zegt de SBS 6-presentatrice in de Grazia. Veel sterren letten meer dan gemiddeld op hun voeding en vaak past brood dan niet meer in hun dieet, maar Gerschtanowitz heeft daar lak aan. Sterker nog: er staat ook zuivel in haar koelkast. “Er wordt me soms met schrik gevraagd: ‘O, eet jij brood? En drink je zuivel?’ Jongens, doe eens even normaal!“, aldus de tv-ster, die zich ergert aan ‘food snobisme’.

Gerschtanowitz vindt dat mensen elkaar vaak achterna lopen als het gaat om voedingshypes. “Jongens, doe eens even normaal! Fijn dat je ziet dat er meerdere manieren zijn om gezond te eten, maar sla niet zo door.”

Het is hip doen om het hip doen, zegt de vrouw van RTL Boulevard-ster Winston Gerschtanowitz. “Boerenkool is ineens een superfood waar ze in Amerika helemaal mee weglopen. Hoe lang eten wij dat al in Nederland? Daar erger ik me aan.”

Al met al laat Gerschtanowitz voor haar werk bij SBS 6 niet de bitterballen staan. “Natuurlijk ben je als vrouw bezig met er goed uit blijven zien. Maar dat doe je hopelijk vooral voor jezelf en niet om je baan te behouden“, besluit ze in het blad (via Blendle).

Henny Huisman stopte in 2014 wél met brood eten vanwege zijn tv-comeback op SBS 6. “Al staand naast de mooie Do en Airen van SBS 6 wil je er toch net even beter uitzien“, gaf hij destijds aan.

Een andere presentatrice die bekendstaat om gezond leven, is Quinty Trustfull. Zij is vorig jaar gestopt met water drinken uit de douchekop.

Lees ook: Linda houdt van tosti, Patty blijft aan chiazaad (vorig jaar)

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen