Net5 haalt Madam Secretary naar Nederland

Net5 gaat de nieuwe Amerikaanse dramaserie Madam Secretary uitzenden. De eerste aflevering is op dinsdag 20 september, om 22.30 uur. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Téa Leoni speelt in de serie de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, die gecompliceerde kwesties moet oplossen en ondertussen ook nog een gezin onderhoudt. “Madam Secretary werd in Amerika goed ontvangen; het stond in de top drie van best bekeken nieuwe series“, zo laat Net5 weten.

Niet alleen de kijkcijfers van Madam Secretary zijn goed in de VS, aldus de zender. “De serie is ook twee keer genomineerd voor een People’s Choice Award, namelijk in de categorieën Favorite New TV Drama en Favorite Actress in New TV Series. Dit najaar start in Amerika het derde seizoen.

Hoofdrolspeelster Téa Leoni is bekend van Jurassic Park III, The Family Man en Bad Boys. Haar personage Elizabeth McCord wordt door de president (Keith Carradine, bekend van Dexter) gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden.

Met haar apolitieke instelling, goede kennis van het Midden-Oosten, talenknobbel en vermogen om out of the box te denken, wordt zij het meest geschikt geacht voor de functie. In haar nieuwe rol moet McCord onder meer een vredesakkoord tussen China en Japan bewerkstelligen en met Iran onderhandelen over hun nucleaire programma.

Na een dag vol macht, komt Elizabeth thuis bij haar man Henry (Tim Daly, bekend van Private Practice) en hun drie puberende kinderen. Daar krijgen politiek en compromissen sluiten een heel andere betekenis.

Naast Madam Secretary voegt Net5 dit najaar nog een titel toe aan haar lijstje van Amerikaanse series. Vanaf woensdag 7 september is de fantasyserie The Shannara Chronicles te zien bij de zender met dubbele afleveringen vanaf 20.30 uur.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen