‘Matthijs van Nieuwkerk kan niet improviseren’

Foto: RVDMatthijs van Nieuwkerk zakt volledig door het ijs als er geen autocue in de buurt is. Dat stelt showkenner Guido den Aantrekker in de VARAgids. Veel mensen zijn lyrisch over Van Nieuwkerk, maar Den Aantrekker hoort niet níet bij die groep. “Matthijs van Nieuwkerk is volledig overschat. Als hij moet improviseren, gaat het faliekant mis. Het is natuurlijk ook een man met 140 fobieën. Zag je bijvoorbeeld de aflevering met ALS-patiënt Fernando Ricksen, die begon te huilen?

Die aflevering liet volgens Den Aantrekker het ware gezicht van Van Nieuwkerk zien. “Matthijs wist zich geen raad want die huilbui stond niet op zijn autocue. Tafelheer Beau van Erven Dorens, de koning van de improvisatie, nam dat gesprek volledig over.

Verder ergert de showexpert zich ook aan de bandjes die Van Nieuwkerk laat optreden. “Ja, waar háált-ie ze vandaan? Het zijn altijd van die kekke tieners met lang haar die veel herrie maken.

De op een na meest bekeken talkshow van het land is RTL Late Night met Humberto Tan. “Ik vind daar de tafelgasten vaak betere vragen stellen, zelfs de sporters. Maar in dat tijdslot is Humberto zeker de beste.

Pauw is goed hoor, maar niet om 23:00 uur. Voor ik naar bed ga, wil ik een luchtig toetje, geen stuk bruin brood“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen