Eva Jinek gefotografeerd in gun shop

Foto: NOSEva Jinek heeft voor de opnames van haar nieuwe NPO 1-programma De Verenigde Staten van Eva een bezoek gebracht aan een Amerikaanse gun shop. Ze is daar met een wapen in haar hand op de foto gegaan ter promotie van de nieuwe KRO-NCRV-serie. Dat is te zien in een persbericht van de omroep. Ook op een andere publiciteitsfoto poseert Jinek met een wapen. Terwijl ze als een cowboy op een paard zit, schiet ze met haar wapen op oranje pionnetjes op de grond.

Uiteraard blijft het liberale wapenbeleid in de Verenigde Staten niet onbesproken in de nieuwe tv-reeks van Jinek, maar er komen veel meer onderwerpen aan bod.

Tijdens de reis wijkt de in Oklahoma geboren Jinek nadrukkelijk af van de gebaande paden en gaat ze op zoek naar dat wat Amerikanen echt beweegt. “Ik ken het land goed, maar dit was de indrukwekkendste reis die ik ooit door Amerika heb gemaakt.”

De levenslust van Amerikanen is aanstekelijk. Ik begrijp hun teleurstelling in de politiek en zie hoe ze worstelen met de verharding van de Amerikaanse samenleving. Maar ondanks alles vinden ze dat ze in het allerbeste land ter wereld leven, en dat raakt me.”

De Verenigde Staten van Eva begint op donderdag 25 augustus om 22.30 uur op NPO 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen