WNL-baas Bert Huisjes deed vervelend tegen NPO-baas

Foto: Roland J. ReindersOmroep WNL-baas Bert Huisjes was in jubelstemming toen hij in 2012 van de toenmalige NPO-tv-baas Gerard Timmer (nu VARA-baas) de zomerse vervanger van De Wereld Draait Door (toen op NPO 3) mocht gaan maken. Elke avond mocht Merel Westrik op zender met Half 8 Live. Top, dacht Huisjes, totdat hij er achter kwam dat Timmer hem een belabberd timeslot had gegeven. “Ik merkte pas later dat we live tegenover de Olympische Spelen stonden. Dat krijg je met een verlaagd sportbewustzijn.”

Huisjes vond het niet zo leuk van Timmer. “We kibbelden daarover. Het voelde historisch, maar niet leuk. Van 289.000 kijkers tuimelden we omlaag, naar rock bottom 57.000.”

Er keek geen hond naar Westrik, die bakken met kritiek over zich heen kreeg. “Buiten scheen de zon, barbecuerook kringelde boven Nederland. Wij zaten binnen. Live op zender, dat wel. Maar alleen. De historische momenten voltrokken zich in Londen. Goud, zilver, brons!

Tegenwoordig is Huisjes naar eigen zeggen iets minder van het ‘klieren’. “Ik heb dit jaar niet willen meeklieren over de zomerstop van onze ochtendshow. Maar ja: misschien is vandaag wel een historisch moment. Gaan ze, die Britten? Zonder WNL op zender?

Op de dag van wel/niet Brexit is er geen Goedemorgen Nederland. Jammer. Veel te vertellen, maar dat gebeurt nu elders“, besluit hij in een column bij Broadcast Magazine.

Tegenwoordig is Frans Klein tv-baas bij de NPO.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen