‘Telegraaf kan voorbeeld nemen aan RTL Boulevard’

BNN-presentator Jelte Sondij vindt dat De Telegraaf een voorbeeld kan nemen aan RTL Boulevard. Dat laat hij weten op Twitter. Sondij heeft voor zijn talkshow op het NPO-themakanaal 101.TV een interview opgenomen met rapper Ronnie Flex. Zowel RTL Boulevard als De Telegraaf haalden daar een quote uit: RTL deed dat mét bronvermelding, de krant zónder. “Telegraaf tikt quote uit m’n showtje over en brengt het als eigen nieuws. Goedkoop“, twittert de talkshowhost.

Het is niet de eerste keer dat De Telegraaf dit doet, klaagt Sondij. “Deden ze met RamBam ook. Hele uitzending overtikken en dan zonder bronvermelding in de krant te zetten. Ik zie het maar als compliment.

De presentator vindt het jammer. “Wat dat betreft kan Telegraaf voorbeeld nemen aan RTL Boulie. Die zijn keuriger dan Reformatorisch Dagblad; bron noemen in plaats van toe-eigenen.

Overigens heeft Sondij ook kritiek gekregen op zijn interview met Flex. Kijker Ria vindt het ‘white prejudice’ dat Sondij hem een rapper noemt, terwijl hij een zanger is.

Sondij: “YAS! Ben beschuldigd van soort van racisme. Mij wit noemen is trouwens ook schandalig. Ik ben ginger.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen