Minister-president Mark Rutte in Zomergasten

Minister-president Mark Rutte is dit jaar een van de zes gasten van het VPRO-programma Zomergasten. Hij is te zien in de seizoensfinale op zondag 4 september op NPO 2. Dat heeft de omroep zojuist laten weten. Rutte verheugt zich op zijn tv-interview met Thomas Erdbrink. “Ik ben een trouwe kijker van Zomergasten. De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat“, laat de premier weten.

Hij voegt daar aan toe: “Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit.

Ook Erdbrink, vooral bekend van de tv-serie Onze Man In Teheran, is enthousiast. “Ik woon al lang in Iran, maar volg het Nederlands nieuws op de voet. En daarom zie ik, als nieuwsgierige buitenstaander, heel erg uit naar het Zomergasteninterview met Mark Rutte.”

Hij is een liberaal, onder zijn leiding staat Nederland er – in de statistieken in ieder geval – redelijk goed voor. Maar desondanks heeft in ons land iedereen constant wat te klagen, zo lijkt het wel. Hij niet, hij moet altijd lachen. Maar wat gaat er schuil achter dat guitige gelaat?

VPRO Zomergasten is een drie uur durend live interviewprogramma waarin een gast zijn favoriete beeldfragmenten kiest en daarover wordt geïnterviewd. De komende serie is van 31 juli tot en met 4 september – iedere zondagavond om 20.15 uur – te zien op NPO 2.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen