Youp in 2017 met negende oudejaarsconference

Foto: RTLYoup van ’t Hek is in 2017 terug op Oudejaarsavond. Hij verzorgt volgend jaar voor de negende keer de oudejaarsconference op NPO 1. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in de Paul Witteman-show De Meesterwerken. Van ’t Hek doet de conference meestal om de drie jaar. “Ik vind sowieso dat er in Nederland een oudejaarsconference moet zijn en ik vind het heel goed dat dat door steeds iemand anders wordt gedaan, behalve als ik wil, want dan ben ik aan de beurt.” 

Dit jaar staat Claudia de Breij op het programma op de laatste dag van 2017. “Ja, een heel goede keuze“, vindt Van ’t Hek het. “Toen ik las dat Claudia het ging doen, dacht ik: oh, leuk, hartstikke leuk. Ik vind Claudia hartstikke leuk.

De cabaretier is blij met de nieuwe generatie cabaretiers. “Het zou bij mijn leeftijd horen om te zeggen dat vroeger alles leuker was, maar dat is helemaal niet waar. Er is een ongelooflijk goede club aan de gang nu.”

De generatie Hans Teeuwen en Theo Maassen is ook al weer bijna aan de rollator toe, maar er zit nu een nieuwe club van Ronald Goedemondt en Jochem Myjer. Er zijn zo veel goede jongens die mensen tot in de nok keihard laten lachen.”

Van ’t Hek deed zijn eerste oudejaarsconference in 1989. Daarna volgden edities in 1995, 1999, 2002, 2005, 2008, 2011 en 2014.

De afgelopen oudejaarsconference werd verzorgd door Herman Finkers en scoorde met 3 miljoen kijkers heel uitzonderlijk. De laatste keer dat er méér mensen keken naar een oudejaarsconference was in 2002, toen Van ’t Hek 4,2 miljoen kijkers scoorde.

Overigens waren de kijkcijfers vroeger nog veel hoger: in 1976 trok de conference van Wim Kan 8,1 miljoen kijkers, maar toen had Nederland nog maar twee zenders.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen