SBS-serie De Jacht na jaar op plank eindelijk van start

Net5 maakte eind 2014 met trots bekend dat het met duur Nederlands drama een eind wilde maken aan de kwakkelende kijkcijfers. Voor het voorjaar van 2015 werden maar liefst vier dramaseries aangekondigd: Bagels & Bubbels, Dagboek Van Een Callgirl, De Mannen Van Dokter Anne en De Jacht. De eerste twee titels trokken niet genoeg kijkers voor een vervolg, de derde titel begint pas dit najaar en de vierde titel gaat vanavond van start. Niet op Net5, maar op zusterzender SBS 6. 

Topacteur Fedja van Huêt, die de hoofdrol speelt in De Jacht, vindt het leuk dat de serie eindelijk van start gaat. “Het heeft even op de plank gelegen. Het is ongeveer een jaar geleden opgenomen. We gaan nu zien hoe het wordt bekeken, wat mij betreft zijn we nog niet klaar“, zegt hij in De Telegraaf.

Er worden nu drie maandagen lang twee afleveringen achter elkaar uitgezonden. “Het zijn steeds korte speelfilms, waarbij de verhaallijnen doorlopen. En er spelen mooie acteurs mee, onder anderen Nasrdin Dchar, Mark Rietman en Maria Kraakman.

De Jacht is een remake van de Deense serie Den Som Dræber en geregisseerd door Gooische Vrouwen- en Divorce-regisseur Will Koopman. “Zij is heel streng. Zo van ’ga je dat echt zo doen?’ Ze is heel duidelijk in haar aanwijzingen, dat is fijn. We hebben ook smakelijk gelachen, ondanks de gruwelijkheden hadden we heel veel plezier op de set.

Van Huêt geeft in het AD antwoord op de vraag waarom hij ‘ja’ zei tegen de SBS 6-serie: “Heel eenvoudig: ik ben gek op Scandinavische series. Ik heb bijvoorbeeld The Bridge verslonden. Wat me daar zo in aanspreekt is dat er met alle personages iets aan de hand is, ze hebben iets vreemds.

Mijn personage Thomas is sociaal nogal onhandig, maar wel heel goed in zijn vak. Pas in de loop van de serie kom je meer over zijn achtergrond te weten.

De Jacht is om 20.30 uur te zien op SBS 6. De serie neemt het op tegen Groeten van MAX en Spoorloos op NPO 1 en Back 2 School en John van den Heuvel: De Mannen Van De Anti-Terreur op RTL 4.

Via Blendle kunt u de interviews met Van Huêt in het AD en in De Telegraaf lezen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen