SBS 6 zet Nicolette van Dam op nieuwe talentenjacht

Foto: RTLSBS 6 zet het nieuwe duo Nicolette van Dam en Tim Douwsma op de presentatie van de nieuwe John de Mol-talentenjacht The Next Boy/Girl Band. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Vooral de aanstelling van Van Dam is opvallend. De presentatrice zit niet stil nu ze uit de gratie is geraakt bij RTL 4. Over twee weken presenteert ze met Rik van de Westelaken de speciale avondvullende NPO 1-show Sprekend Nederland en dit SBS 6-programma is alweer haar volgende grote tv-klus.

Overigens heeft Van Dam niet een exclusief contract getekend bij SBS 6, zoals recentelijk wel haar vrouwelijke tv-collega’s Irene Moors en Lucille Werner deden. Voorlopig wordt Van Dam alleen ingehuurd voor dit tv-project.

SBS 6 is blij met Van Dam. “Ze brak al op jonge leeftijd door en heeft inmiddels talrijke programma’s gepresenteerd, zoals Ik wed dat ik het kan!, Achmea Kennisquiz, Help, ons kind is te dik en Door het oog van de naald.”

Ook acteerde ze in films en series zoals Zoop, Assepoester en De Club van Sinterklaas. “Zij is een van de meest populaire Nederlandse vrouwen op social media.”

Douwsma’s muziekcarrière ging van start met zijn deelname aan het SBS6-programma So you wanna be a popstar. “Sindsdien heeft hij tien singles uitgebracht, diverse programma’s gepresenteerd en speelde hij in de musical Grease. Binnenkort acteert hij in de serie Nieuwe tijden.”

Boyband vs girlband

In het nieuwe programma nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. De één creëert een nieuwe boyband en de ander richt zich op de beste girlband. “Wie van de twee doet dit het meest succesvol? Is Nederland straks een boy- of girlband rijker?“, aldus SBS 6.

Tijdens de audities, die plaatsvinden in een spectaculair decor, wordt er eerst gekeken naar de ‘looks & moves’ en pas dan wordt getest of de kandidaat ook kan zingen. De kandidaten hebben voor het eerste gedeelte de opdracht gekregen: dress to impress.

Pas als een kandidaat ook kan zingen, komt hij of zij terecht in één van de twee teams van de platenmaatschappijen. “Maar dan nog moeten de kandidaten hun plek in het team ‘op leven en dood’ verdedigen tot aan het einde van de audities.”

In de laatste twee live shows zullen de twee teams, bestaande uit ieder zes bandleden, worden teruggebracht naar drie leden. De beide bands zijn nu gevormd en krijgen ieder een platendeal. Maar er is maar één échte winnaar.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer The Next Boy/Girl Band te zien is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen