Humberto Tan hoopt op zeven jaar RTL Late Night

Humberto Tan zou het mooi vinden als zijn late night-talkshow RTL Late Night zeven jaar lang meegaat. Dat zegt de presentator in De Telegraaf. RTL Late Night zit nu in zijn derde seizoen, dus Tan hoopt in elk geval tot en met 2020 door te gaan. Vooralsnog zijn de kijkcijfers prima. “Mijn wensen op werkgebied? Ik hoop dat we RTL Late night kunnen doortrekken. Net zolang als de dagelijkse talkshow van Barend en Van Dorp, zo’n zeven jaar, zie ik zeker zitten!“, aldus de presentator van RTL 4.

Net als Barend en Van Dorp heeft Tan de Omroepman van het Jaar-prijs gewonnen. “Ik weet nog dat Barend en Van Dorp deze prijs kregen, zij maakten een programma waar ik lang naar keek. En nu zit ik met RTL Late Night op hun oude tijdslot én heb ik ook die prijs. Dat vind ik wel stoer“, voegt hij toe in Het Parool.

RTL Late Night is na De Wereld Draait Door de meest bekeken talkshow van Nederland, maar Pauw zit hem op de hielen. Zelf kijkt Tan niet obsessief naar de concurrentie. “Eigenlijk niet. Nou ja, ik houd iedereen wel in de gaten, maar het lijkt me niet gezond als meneer Jumbo constant kijkt naar wat Albert Heijn doet. Je moet je eigen koers varen.”

Pauw, DWDD en Late Night hebben allemaal gasten aan tafel en zijn live, en tuurlijk denk je soms: die gast had ik willen hebben, maar voor iedereen is een publiek.”

De koek is nog lang niet op. Ik denk dat er nog wel een latenightprogramma bij kan. Al wordt het moeilijker – er is nu ook concurrentie van online aanbieders als Netflix en Videoland.”

Het Parool-interview met Humberto Tan kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen