Bewaker valt VPRO-ster lastig in VPRO-gebouw

Foto: Bas LosekootHokjesman-presentator Michael Schaap is in het VPRO-gebouw lastiggevallen door een bewaker met PVV-trekjes. Dat vertelt hij in dagblad Trouw. Enkele weken geleden was Schaap rond 22.30 uur nog aan het werk in het omroepgebouw toen hij op een vervelende manier werd benaderd. “Ik was alleen, had de ramen wijd open en rookte een sigaret. Ik was heel geconcentreerd bezig en toen kwam een bewaker binnen. In zo’n blauw pak. En die zegt: ‘Je mag hier niet roken‘”, vertelt hij.

Schaap ging met de bewaker in discussie. “Ik zei: ‘Ik snap dat je dat zegt, maar het is avond, dit is de VPRO, een vrijzinnige omroep.’ Weet je wat hij zei? Hij zei: ‘Niks mee te maken, als je in Nederland bent, moet je je aanpassen.‘”

Toen hoorde ik de PVV’er, en ik dacht: wacht even. Dus ik zei: ‘Nee. Nee, ik maak die sigaret niet uit, wat doe je eraan?’ Ging hij zijn collega erbij halen, stonden er opeens twee van die gasten. Maar ik dacht: dit is de VPRO, en ik maak me toch al druk om hoe braaf die club is geworden, dus stak ik er nog een op.”

Toen gingen ze de politie bellen, aldus Schaap. “‘Moeten jullie vooral doen’, zei ik, ‘bel de politie maar, sleep me hier maar vandaan, lijkt me een goeie voor morgen in de krant.”

Vervolgens ben ik gaan roepen: ‘Regels zijn regels? Als iedereen zich aan de regels hield, dan was er geen creativiteit. En ook geen VPRO.’

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen