Andries Knevel: ‘Nieuwsuur kijkt neer op rechts’

Andries Knevel vindt dat de media, en in het bijzonder Nieuwsuur en Volkskrant, te gekleurd zijn in hun berichtgeving over de verkiezingen in Oostenrijk. Rechts wordt afgestempeld als verkeerd. Dat heeft de EO-presentator gezegd op Radio 1. “Waar ik me een beetje aan stoor is het beeld dat gecreëerd wordt in veel media. Dat gebeurde gisterenavond ook een beetje in Nieuwsuur. Er wordt gesteld dat je in Oostenrijk goede mensen hebt en die zijn links. En je hebt de minder goede mensen en die zijn rechts.

Het lijkt wel of de media massaal opgelucht dat zijn dat rechts niet aan de macht gekomen is in Oostenrijk, aldus Knevel. “Gelukkig hebben de goede mensen, links gewonnen, en de minder goede mensen gelukkig niet, klinkt het. Er is ‘opluchting’ in Europa, bij sommige media en ook bij journalisten. Ik vind dat niet goed. Je zet een heel grote groep weg die anders denkt en ook een valide mening hebben.

‘Opluchting na zege Van der Bellen’, kopt de Volkskrant vandaag. “Trouw doet het heel goed met een analyse over beide partijen en de Volkskrant gaat een beetje mee in het opluchtingsgevoel dat de ‘goede’ mensen hebben gewonnen.”

Rechtse stemmers wegzetten is nooit een goed idee, aldus Knevel. “Dat vind ik een slechte ontwikkeling.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen