NPO-baas verwijt RTL Late Night gebrek aan inhoud

Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, verwacht dat RTL Late Night in de zomer nog lichtzinniger wordt dan het nu al is. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant, waarin hij wordt geïnterviewd over de drie maanden durende zomerstop van De Wereld Draait Door en Pauw. Het zomerse ‘levensritme’ heeft invloed op de inhoud van dagelijkse talkshows, aldus Klein. “Je ziet het nu al in RTL Late Night, daar wordt het steeds lichter van toon, bij gebrek aan echte inhoud“, aldus de televisiebaas.

En het wordt alleen maar erger, denkt hij. “Let op mijn woorden; het entertainmentgehalte van die talkshow zal deze zomer alleen maar toenemen.

De kritiek op de NPO over het feit dat er drie maanden lang geen actuele talkshow te zien is, slaat Klein in de wind. “Het is absoluut niet zo dat wij onze taak verkwanselen. We gaan de hele zomer door met drie ‘daily’s’, namelijk EenVandaag, Nieuwsuur en het NOS Journaal, en daarin is ook ruimte voor opinie en debat. Maar je moet het alleen wel willen zien natuurlijk.

Opinievorming gebeurt niet alleen aan de tafels van Pauw en DWDD, maar ook door discussies aan de Nieuwsuur-desk en in het wekelijkse debatprogramma Hollandse Zaken, dat deze zomer ook weer te zien is“, zegt hij.

De Wereld Draait Door en Pauw zijn volgens Klein nu al gestopt om de formules fris te houden.

Alle artikelen over de zomerstoprel kunt u hier lezen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen