Weinig kijkers voor seizoensopener Alpacas

Foto: Leendert JansenSeizoen twee van Alpacas, de opvolger van de vroegere tv-hit De Lama’s, is maandagavond met teleurstellende cijfers van start gegaan op NPO 3. Er keken om 22.00 uur slechts 180.000 mensen naar de seizoensopener, goed voor 2,9 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Alpacas was vorig jaar al geen groot succes. De eerste vier afleveringen scoorden gemiddeld tegen de 300.000 kijkers, maar de laatste drie afleveringen kwamen dichter in de buurt van de 200.000.

Het door Sophie Hilbrand gepresenteerde Alpacas had de vroegere BNN-presentatrice Bridget Maasland gestrikt voor de eerste aflevering. Andere gasten in dit zevendelige seizoen zijn onder meer Eva KoremanSofie van den Enk en Niels Geusebroek.

De verhalen van de bekende Nederlanders worden het uitgangspunt voor verschillende improvisaties. Waar de scène zich afspeelt, hoe de spelers elkaar kennen en wat ze op locatie aantreffen, bepaalt Hilbrand altijd samen met het publiek.

Het meest bekeken NPO 3-programma van de avond was Spuiten en Slikken op reis met 285.000 kijkers en 4,3 procent marktaandeel.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen